Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Gradski SDP-ovci s partnerima predstavili kandidate za vijeća mjesnih odbora, Jakšić: Naš zajednički rad ima visoku efikasnost

Koprivničanke i Koprivničanci ove nedjelje izlaze na izbore.

Naime, birat će članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Koprivnice. Mjesnih odbora je 18, a po sedam članova birat će se u odborima Banovec, Brežanec, Centar, Ledinska, Lenišće, Miklinovec, Taraščice, Vinica, Reka, Starigrad, zatim po devet članova u mjesnim odborima Dubovec i Podolice te po pet u mjesnim odborima Kunovec Breg, Draganovec, Herešin, Bakovčica, Jagnjedovec i Štaglinec.

>> VIJEĆNICI ODLUČILI Koprivničanci 20. studenog izlaze na izbore

Upravo je tim povodom Gradska organizacija SDP-a Koprivnica sa svojim partnerima HSS-om, HSLS-om i HSU-om jutros održala i konferenciju za medije kako bi predstavila kandidate. Kako je to rekla predsjednica organizacije Petra Rožmarić, SDP s partnerima na izbore izlazi u svim mjesnim odborima, podsjetila je i da su na istim izborima pobijedili i prije četiri godine, a pobjedi se nadaju i ove.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Naši koalicijski partneri prepoznali su ideje SDP-a i programe koje smo ponudili i zajedno kreirali, a nadamo se da će ih prepoznati i građani. Na našim listama nalaze se ljudi koji su već stekli iskustvo rada u mjesnim odborima i prepoznati su u svojim ulicama i kvartovima, no izlazimo i s novim licama koji nam se pridružuju prvi put. Program koji nudimo građanima smo kreirali u suradnji s njima – osluškivali smo njihove potrebe, ideje i planove i na taj način kreirali program za svaki mjesni odbor posebno – istaknula je Rožmarić.

S obzirom na to da je došlo do promjena oko biračkih mjesta građane je zamolila i da na stranicama Grada provjere gdje točno moraju glasati.

Predsjednik koprivničke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper dodao je da se nada kako će uspješno realizirati programe predstavljene na promotivnim letcima.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Činjenica je da izbori za mjesne odbore ne kotiraju kao prioriteti poput parlamentarnih i lokalnih izbora i činjenica je da odaziv slab. No, građani bi trebali razmišljati da se ovim izborima rješavaju ključni problemi u njihovoj ulici i mjesnom odboru. Apeliram na građane da podrže ove programe jer je Grad pokazao da ima mogućnosti i volje da realizira sve programe. Nadamo se da će programi biti realizirani u njihovu korist – spomenuo je.

Konferenciji je prisustvovala i predsjednica koprivničkog HSLS-a Sanja Horvat koja je otkrila da se HSLS pridružio partnerima i za ove izbore s obzirom na dobru suradnju u prošlosti.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Zajedno smo radili na programima i vjerujemo da će ih građani prepoznati i dati nam povjerenje. Iznimno mi je drago da građani imaju priliku aktivno sudjelovati u razvoju svojih mjesnih odbora – rekla je Horvat.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal naglasio je da, iako se ovi izbori čine manje atraktivnima, upravo oni rješavaju mnoge komunalne probleme Koprivničanaca u njihovim kvartovima i ulicama.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Različiti mjesni odbori imaju različite probleme, Centar nema iste probleme kao Bakovičice. Puno problema koje imamo kao građani možemo riješiti kroz mjesne odbore. Naša koalicija se unazad nekoliko godina pokazala kao uspješna, a sigurno možemo obećati da ćemo pojačati intenzitet suradnje s vijećima mjesnih odbora kako bismo što jače mogli utjecati na stvarne životne probleme ljudi. Ako imate veliku rupu ispred kuće na ceste, to je vama veliki problem, iako netko drugi u drugom mjesnom odboru za njega niti ne zna – istaknuo je Pal.

Prisutnima se obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekavši da je iskazana volja i želja da SDP s partnerima vodi brigu o koprivničkim ulicama i kvartovima uz nadu da će se takva suradnja nastaviti i dalje.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Lijepo je bilo sudjelovati kod formiranja lista, a još ljepše kod formiranja i raspisivanja programa i projekata, poglavito jer nakon što radiš check u odnosu na protekle četiri godine vidiš koliko je toga u svakom mjesnom odboru realizirano. Pokazuje se visok stupanj efikasnosti našeg zajedničkog rada – zaključio je Jakšić.

Na novinarsko pitanje o naknadama za rad članova mjesnih odbora, Jakšić je spomenuo kako je riječ o simboličnom iznosu od 100 kuna mjesečno, no većina članova tih se naknada dosad odrekla.

zatvori