Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti uvjerljivom pobjedom nad Nedelišćem prošli u četvrtfinale Kupa

Nogometaši Slaven Belupa plasirali su se u četvrtfinale  SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa slavljem nad Nedelišćem.

Iz kluba su poručili da je rezultat utakmice bio 0:6, a strijelci za koprivničku momčad bili su dva puta Branšteter te po jednom Mioč, Manaj, Mihalić i Žuljević.

– Zoran Zekić, trener Farmaceuta, odlučio je u današnjem susretu na teren od prve minute poslati igrače koji su u posljednjih nekoliko kola imali manju minutažu ili se nakon ozljeda vraćaju u natjecateljski ritam. Marković je krenuo na golu, Kvržić, Božić, Christopoulos i Martinaga u obrani, Jambor, Bašić i Mioč u veznoj liniji te Branšteter, Žuljević i Manaj u napadu – istaknuli su.

Farmaceuti su poveli u 20. minuti kada je Mioč iskoristio asistenciju Žuljevića i iz blizine zabio za 0:1.

– Osam minuta kasnije Manaj je glavom zabio za 0:2. U 38. minuti Branšteter je zabio za 0:3. Napadač Slaven Belupa snažno je pucao iz gotovo “mrtvog kuta” s lijeve strane i iznenadio domaćeg golmana. Josip Mihalić lijepim je udarcem iz daljine zabio za 0:4 u 54. minuti. Šest minuta kasnije Žuljević je iskoristio situaciju jedan na jedan s protivničkim golmanom i zabio za 0:5. U 80. minuti susreta svoj drugi pogodak postigao je Branšteter za 0:6 – zaključili su.


1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

SRC Trate, Nedelišće

NK NedelišćeNK Slaven Belupo 0:6 (0:3)

NK NEDELIŠĆE: Kocijan – Vibovec, Pintarić N., Pintarić M., Treska S. – Jurak, Farkaš, Munđar – Kršlak, Kosir, Treska I. Trener: Danijel Jagec.

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Kvržić, Božić (od 46. Tepšić), Christopoulos (od 57. Boras), Martinaga – Mioč (od 46. Mihalić), Jambor (od 57. Hlevnjak), Bašić (od 27. Crnac) – Branšteter, Manaj, Žuljević. Trener: Zoran Zekić.

Suci: Ivan Matić, Ivan Janić, Tomislav Janić, Tomislav Keglević i Ivan Slunjski.

Strijelci: 0:1 Mioč 20′, 0:2 Manaj 28′, 0:3 Branšteter 38′, 0:4 Mihalić 54′, 0:5 Žuljević 60′, 0:6 Branšteter 80′

zatvori