Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO ‘Dani okusa Podravine i Prigorja’ u šest županijskih ugostiteljskih objekata donose prave autohtone delicije

“Dani okusa Podravine i Prigorja” i ove će se godine provoditi u ugostiteljskim objektima Koprivničko-križevačke županije.

Pripremljena je posebna ponuda koja se bazira na domaćoj i autohtonoj hrani našeg područja. Ove godine manifestacija traje od 18. do 28. studenog u šest ugostiteljskih objekata, a u ponudi se tako može pronaći krem juha od tikvice i mrkve, mousse od bijele čokolade i koprive, domaći kašnjaci, zapečeni štrukli. Istaknimo da je moguće probati i različite domaće plate, ali i divljač.

Samu manifestaciju prezentirala je pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

– Sam projekt “Okusi hrvatske tradicije” održava se već sedmu godinu, a uključeno je ukupno 11 županija, odnosno regionalnih turističkih zajednica koje financijski podupiru projekt, ali i sve tehničke aspekte. Osim toga, ovo su već i treći po redu “Dani okusa Podravine i Prigorja” – poručuje Sočev.

Dodaje da Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije pokriva kompletan trošak sudjelovanja u ovom nacionalnom projektu.

Borislav Šimenc idejni začetnik cijelog projekta “Okusi hrvatske tradicije” istaknuo je koji im je daljnji cilj.

– Najvažnije je reći da 11 turističkih zajednica koje su potpisale sporazum o projektnoj suradnji nastavlja intenzivno na razvoju projekta. Do sada smo, dakle protekle dvije godine imali “Nacionalni dan okusa” i to smo sve provodili pod zajedničkim nazivnikom. U cilju daljnjeg razvoja projekta odlučili smo da pod zajedničkim imenom “Dani okusa hrvatske tradicije” razvijamo jedan veliki nacionalni festival gastronomije te domaće i tradicijske hrane. Ove godine, s promjenom naziva, to i počinjemo – poručio je Šimenc.

Dodaje da bi se taj festival trebao sastojati od 15-ak regionalnih festivala koji bi u otprilike dva tjedna obogatio ukupnu turističku ponudu s ponudom tradicijske hrane i proizvoda.

– Naša je vizija da za tri godine dostignemo taj cilj da na svakom području, odnosno regiji u vrijeme Dana okusa, osim ponude tradicijskih jela, imamo pet do šest manifestacija vezanih uz gastronomiju – zaključuje Šimenc.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren iskazao je zadovoljstvo što se projekt provodi u našoj županiji.

– Cilj je, naravno, da se što više ugostiteljskih objekata uključi u projekt i volio bih da se proširi na prostoru cijele županije kod ugostiteljskih objekata koji mogu ponuditi takvu ponudu – zaključuje Koren.

zatvori