Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Berba medalja Podravkinih hrvačica na jakom međunarodnom turniru u Češkoj

Odlične rezultate postigli su natjecatelji Hrvačkog kluba Podravka na jakom hrvačkom turniru održanom prošlog vikenda u Češkoj.

Iz kluba su poručili da su na jubilarnom 50. međunarodnom turniru “Velika cena Trince” nastupile četiri Podravkašice i tri Podravkaša. Na turniru se okupilo 230 natjecatelja iz osam zemalja.

Lara Blažeković nastupila je u dobnoj skupini mlađih djevojčica u kategoriji do 43 kilograma.

– Blažeković je pobijedila hrvačice iz Petrinje i Češke te je u finalu izgubila od druge češke predstavnice te osvojila srebrnu medalju. U istoj dobnoj skupini nastupila je i Korina Rogić koja je u kategoriji do 52 kilograma doživjela dva dosta nespretna poraza od čeških hrvačica te je ostala bez plasmana – poručili su iz kluba.

U kategoriji starijih djevojčica Jelena Mijatović nastupila je u kategoriji do 54 kilograma. Mijatović je ostvarila pobjedu protiv petrinjske natjecateljice i poraz od srpske hrvačice što joj je na kraju bilo dovoljno za srebrnu medalju.

U dobnoj skupini kadetkinja Lana Nogić nastupila je u kategoriji do 57 kilograma.

– Nogić je odradila odličan turnir te uz tri sigurne pobjede i to protiv dvije Čehinje i jedne mađarske hrvačice, suvereno osvojila zlato – istaknuli su u klubu.

U muškoj konkurenciji u dobnoj skupini mlađih dječaka Nikola Golubović Matan u kategoriji do 39 kilograma odradio je dvije bodovno neizvjesne borbe protiv čeških hrvača no niti jedna nije otišla u njegovu korist te je ostao bez plasmana.

– Tomas Kičinbaći nastupio je u kategoriji do 57 kilograma, gdje je ostvario pobjedu protiv češkog predstavnika te poraz od drugog češkog hrvača i klupskog kolege što mu je na kraju donijelo peto mjesto. Leon Kolar nastupio je u istoj kategoriji i ostvario je pobjedu protiv Mađara i klupskog kolege Tomasa te poraz od češkog i poljskog predstavnika i ostao korak do medalje odnosno osvojio je četvrto mjesto – zaključili su.

zatvori