Petak, 19. travnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Pitomača u Legradu lovi naslov jesenskog prvaka, treći Tehničar protiv druge Bilogore

Došli smo do kraja jesenskog dijela natjecanja u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, ovog vikenda igra se posljednje 13. kolo.

Kandidate za naslov jesenskog prvaka imamo – to su Pitomača koja je prva s 33 boda i druga Bilogora 91 s 31 bodom. Pitomača je po pitanju osvajanja ove simbolične titule u prednosti s obzirom na to da broji dva boda više, a u prilog joj još više ide i novo gostovanje u Legradu protiv Graničara koji je trenutno 12. na tablici i ove sezone muku muči s rezultatskim uspjesima. Pitomača stoga u ovaj susret ulazi kao izraziti favorit i s puno motiva jer su pobjeda i titula jesenskog prvaka praktički iza ugla.

Kada je riječ o Bilogori, ona na domaćem terenu dočekuje treći Tehničar koji broji 29 bodova. Eventualnom pobjedom Tehničar bi na zimski odmor mogao otići na odličnoj drugoj poziciji, no tek treba vidjeti kako će se odviti ovaj sraz druge i treće ekipe lige.

Četvrti Ferdinandovac ovog će vikenda pak put Suhopolja gdje će zaigrati s istoimenim domaćinom koji je na začelju tablice i broji svega četiri boda. Želja Ferdinandovčana svakako je puni plijen kako bi s pozitivnim ishodom mogli otići na zasluženi odmor.

Ferdinandovčane na tablici prati peti Borac koji će također na gostovanje i to k Voćinu, pretposljednjoj ekipi lige koja broji isti broj bodova kao i zadnje Suhopolje. Slobodno možemo reći da Ferdinandovčani i Jembrovčani imaju iste želje.

Novaci u ligi Molvarci su se tijekom jesenskog dijela prvenstva tek upoznavali s novim suparnicima što pokazuje i njihov trenutni položaj na ljestvici, nalaze se na dobrom šestom mjestu, a u ovom će kolu put Čazme. Čazma je pak deveta na tablici i imat će želju poboljšati svoj položaj prije zimske stanke, no motiva za nova tri boda imaju i dečki s molvarskog Krbuljina.

U zadnjem jesenskom kolu još će se susresti Dinamo iz Predavca i Garić te kloštranska Mladost i Slatina.


Raspored igranja 13. kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori