Četvrtak, 25. travnja 2024.

[2. ŽNL] Prugovac u Gotalovu lovi titulu jesenskog prvaka, u derbiju kola Omladincu dolazi Mičetinac

Pred nama je 12. kolo Druge županijske nogometne lige koje je ujedno i pretposljednje u jesenskom dijelu prvenstva.

Sve utakmice kola igraju se u nedjelju u 14 sati.

Vodeći Prugovac odlazi na gostovanje Gošku u Gotalovo. Prugovac je u 11 odigranih susreta upisao 10 pobjeda i ima tek jedan neriješen rezultat. Prugovcu pobjeda u nedjelju osigurava titulu jesenskog prvaka i prije posljednjeg kola. Prugovac u utakmicu ulazi kao veliki favorit te će Gošk imati gotovo nemoguću misiju osvajanja bodova protiv ove godine nepobjedivog protivnika.

Najvjerniji pratitelj Prugovca je Rudar iz Glogovca koji na svojem kontu ima tek četiri boda manje. Rudar je jedina momčad koja u teoriji može postati jesenski prvak uz vodeći Prugovac, no za to su mu potrebne dvije pobjede i dva posrtaja Prugovca. Da Prugovac čak i obje utakmice remizira, a Rudar obje pobjedi, pitanje je tko bi bio prvak iz razloga što bi se obje momčadi izjednačile s bodovima te bi se tada gledala gol razlika koja je trenutno na strani Prugovca. Unatoč malim izgledima za posrtaje Prugovca, Rudaru su potrebni bodovi kako bi ga u proljetnom dijelu nastavio loviti i eventualno prestići. Prva prepreka Rudaru je Gornja Rijeka koja u nedjelju gostuje u Glogovcu. Domaćin Rudar veliki je favorit te bi i remi, a posebno pobjeda gostiju, bilo veliko iznenađenje.

Derbi kola igra se u Herešinu gdje Omladincu, trenutno četvrtoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici, u goste dolazi Mičetinac koji je trenutno peti. Obje momčadi u prošlom su kolu pobijedile te zasigurno priželjkuju pobjedu ove nedjelje, ali i u posljednjem jesenskom kolu kako bi što mirnije prezimile. Omladinac u utakmicu ulazi kao veliki favorit, no pitat će se zasigurno nešto i Mičetinac koji je ove godine pokazao vrlo lijepe partije.

Najlakši zadatak ovo kolo očekuje Viktoriju koja na domaćem terenu dočekuje Graničar iz Novog Virja. Graničar još uvijek nema upisan ni bod te je na najboljem putu da ponovi neslavni rekord Reke koja je u sezoni 2020./2021. u 26 utakmica u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi upisala isto toliko poraza uz primljenih čak 199 golova, a postignutih svega 14 pogodaka. Graničar je puno efikasniji i s puno boljom obranom, no baš kao ni Reka te godine u ovoj sezoni nema ni jedan pozitivan rezultat. Za Viktoriju bi ovo trebao biti samo malo teži trening te bi i bod Graničara u nedjeljnoj utakmici bio ogromno iznenađenje.

Zanimljiva utakmica igra se i u Torčecu gdje u goste Podravcu dolazi Mladosti iz Koprivničkih Bregi. Bregovce možemo slobodno okarakterizirati kao jedno od najvećih razočaranja ovosezonske lige. Prošlogodišnji jesenski prvak i jedan od glavnih favorita prošlogodišnjeg prvenstva ove godine muku muči s rezultatima. Mladost je trenutno sedma s tek 16 bodova. U nedjeljnu utakmicu ulazi s gorkim okusom poraza iz prošlog kola kada ju je pred domaćom publikom s 3:0 svladao Prekodravac. U ovom kolu teško da će Bregovci doći do novih bodova jer igraju kod jedne od najboljih momčadi lige. Podravec u utakmicu ulazi kao favorit i teško da će gostujuća Mladost sakupiti pokoji bod u Torčecu.

Derbi donjeg dijela prvenstva igra se u Svetom Petru Čvrstecu gdje Čvrstecu u goste dolazi Sokol. Iako gosti bolje stoje na prvenstvenoj ljestvici Čvrstec je uvijek neugodan domaćin te u utakmicu ulazi kao blagi favorit.

U posljednjem susretu kola Hrvatskom bojovniku u goste dolazi Prekodravac. Prekodravac dolazi na krilima velike pobjede u prošlom kolu kada je u gostima s 3:0 svladao Mladost iz Koprivničkih Bregi.


Raspored 12. kola Druge županijske nogometne lige: 

06.11.2022 14:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Prekodravac
06.11.2022 14:00 Torčec NK Podravec – NK Mladost Bregi
06.11.2022 14:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Sokol
06.11.2022 14:00 Herešin NK Omladinac – NK Mičetinac
06.11.2022 14:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Graničar (NV)
06.11.2022 14:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Gornja Rijeka
06.11.2022 14:00 Gotalovo NK Gošk – NK Prugovac

zatvori