Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: 10 GODINA KLUBA ALFA Predsjednica Pernjak: Žene su važan faktor našeg društva i njegova jaka snaga

Klub poslovnih žena Alfa Koprivničko-križevačke županije proslavio je 10 godina rada.

Osnovan je na inicijativu i djeluje unutar Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica. Svrha djelovanja kluba je promocija ženskog poduzetništva, razmjena iskustava i pomoć ženama u poduzetništvu.

Sanja Pernjak, predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Koprivničko-križevačke županije, kazala je kako je klub tijekom 10 godina postojanja organizirao osam značajnijih predavanja.

– Uz to, ukupno smo sudjelovale i organizirale sedam panel rasprava u kojima smo također promovirale žensko poduzetništvo i žene u poduzetništvu. Ovo obilježavanje nam je prilično značajno i nemoguće je nabrojiti sva interna predavanja i edukacije koje smo imale tijekom ovih 10 godina. Aktivno surađujemo sa svim institucijama na našem području uključujući Hrvatski zavod za zapošljavanje i Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović, a radile smo i predavanja u sklopu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja – kazala je predsjednica.

Dodala je kako je za jučerašnje predavanje bila zadužena Tanja Pureta, vlasnica tvrtke Ramiro, a predavanje je bilo o temi “Samopouzdana i snažna”.

Predsjednica je naglasila kako je velika razlika danas i prije 10 godina kada je klub osnovan.

– Naš klub u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje dosta je utjecao na poticanje žena u poduzetništvu. Posebice nezaposlenih, ali i zaposlenih, a koje smo promovirali i koje smo predstavljali na našim radionicama, predavanjima i konferencijama. Pokazali smo da su žene prilično važan faktor našeg društva i njegova jaka snaga – zaključila je predsjednica.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, naglasio je da su žene u poduzetništvu i njihov klub vrlo bitna karika u gospodarstvu županije.

– Žene se teže odlučuju ući u poduzetničke vode, ali i na rukovodeće funkcije. Ovo je vrlo bitan klub koji potiče i druge žene da se uključe u poduzetništvo. Međusobno poticanje i pomoć žena vrlo je značajna te sigurno osnažuje žene da uđu u poduzetničke vode – kazao je Ljubić.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice, čestitala je poslovnim ženama na 10 godina uspješnog rada kluba.

– Genijalno je da se žene udružuju u takve klubove, druže se i razmjenjuju iskustva te budu jedna drugoj potpora. Na taj način daju poruku mlađim generacijama koje dolaze da je sve moguće – zaključila je Ostriž.

zatvori