Srijeda, 24. travnja 2024.

U koprivničkoj knjižnici večeras se predstavljaju autori najboljih kratkih priča na ovogodišnjem kreativnom natječaju

Dodjela nagrada i predstavljanje autora najboljih kratkih priča na ovogodišnjem kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice Fran Galović održat će se večeras u Stručno znanstvenom odjelu.

Podsjetimo, natječaj je ove godine održan na temu “Pravda i nepravda u Koprivnici”, a prvo mjesto i nagradu od pet knjiga osvojila je Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču “Stol”. Drugo mjesto uz nagradu od četiri knjige pripalo je Zoranu Odžiću također iz Koprivnice za priču “Koprivnički proces”. Na trećem mjestu i s nagradom od tri knjige zasjao je Koprivničanac Luka Katančić s pričom “Ennui”, kao i Mia Prović iz Zagreba s pričom “Emil i detektivi”.

>> PRAVDA I NEPRAVDA U KOPRIVNICI Izabrane najbolje kratke priče na ovogodišnjem kreativnom natječaju knjižnice

U knjižnici ističu da će s nagrađenima večeras razgovarati članice stručnog povjerenstva Sonja Delimar, Lidija Dujić i Dijana Sabolović-Krajina koja je ujedno i predsjednica. Knjige će nagrađenim autorima pak uručiti predstavnici sponzora.

– Posebni gosti programa dolaze sa Sveučilišta Sjever. To su Noa Skračić–Pustaj, prvostupnica na studiju medijskog dizajna, i Toni Franović, akademski slikar. Noa se istaknula u svojoj studentskoj generaciji s neobičnim završnim radom – knjigom “Stojim i gledam kako postojim” koju je napisala, dizajnirala i ilustrirala pod mentorstvom svojeg profesora Tonija Franovića – zaključuju.

zatvori