Subota, 20. travnja 2024.

Podravkašice ovog vikenda igraju dvije prvenstvene utakmice, Babić: U dobrom smo ritmu

Pred rukometašicama Podravka Vegete dvije su prvenstvene utakmice.

Naime, u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo ovog će vikenda odigrati susrete četvrtog i šestog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, nakon čega ekipu čekaju reprezentativne obaveze. U subotu će u Koprivnicu stići Dalamatinka iz Ploča, a bit će to utakmica četvrtog kola koja je odgođena jer je spomenuta ekipa igrala druga pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu. Dan nakon, odnosno u nedjelju, Podravkašice će odigrati i šesto kolo sa Splitom. Obje utakmice počinju u 16 sati.

O gostujućim momčadima više je rekao trener Željko Babić.

– Mi smo u dobrom ritmu i imamo pripremu za Dalmatinku koja je jako specifična ekipa, dobra i mlada, prilično agresivna i to su i pokazale pobjedom u gostima protiv ekipe iz Srbije. Mi svakako radimo na odličnoj pripremi za utakmicu i želimo imati odličan performans. Što se tiče Splita 2010 to je ekipa koja je u vrhu tablice. Uvijek je zanimljivo igrati protiv njih, imaju svoje kvalitete, svoju mladost, daju dosta golova i mi ćemo kao i uvijek inzistirati na vraćanju u obranu te da imamo izvrsnu timsku igru u obrani, ali i napadu – istaknuo je.

Sigurna u svoju momčad je igračica Dora Kalaus.

– Ako se i dalje budemo držale zadataka u obrani i držale kontrolu u napadu te postizale lakše golove iz tranzicije mislim da kako u prvoj tako ni u drugoj utakmici neće biti problema. Cilj je da ovog vikenda ostvarimo maksimalan učinak u ove dvije utakmice te nakon toga odemo – naglasila je.

Spomenimo i da su Podravkašice ovog tjedna saznale protivnice trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu za žene čije će se utakmice odigravati prva dva vikenda u prosincu. Podravka Vegeta je jedini hrvatski predstavnik u trećem pretkolu kvalifikacija. Svoju ulaznicu za grupnu fazu morat će osigurati u ogledu s aktualnim poljskim prvakinjama Zaglebie iz Lubina o kojima je nešto više rekla igračica Ivona Mrđen.

– Izvukli smo Lubin koja je jedna od jačih ekipa u drugom potu. Osvojili su poljsku Superligu već drugu sezonu i iako prošle sezone nisu uzele kup uvijek su favoriti u svakom ogledu. Ekipa jako vrijedna pažnje i dobre pripreme – napomenula je.

Prvu utakmicu Podravka Vegeta igra u gostima 3./4. prosinca dok će se europski rukomet u Koprivnicu vratiti 10./11. prosinca kada stiže Lubin.

zatvori