Petak, 19. travnja 2024.

Mali koprivnički atletičari rasturili na natjecanju u Čakovcu, vratili se s tri srebrne i šest brončanih medalja

Članovi Atletskog kluba Koprivnica u subotu su u Čakovcu nastupili na četvrtom kolu Hrvatskog atletskog saveza za limače i limačice te ostvarili sjajne rezultate.

U klubu govore da je tako kod djevojčica u kategoriji 2013. godišta Katja Lazić osvojila šesto mjesto na 60 metara s osobnim rekordom i sedmo mjesto u skoku u dalj također s osobnim rekordom. Tia Lončarek je osvojila 14. mjesto na 60 metara s novim osobnim rekordom, ali i treće mjesto i brončanu medalju u bacanju vorteksa uz osobni rekord. Mia Marković je pak osvojila sedmo mjesto na 300 metara i 11. mjesto u skoku u dalj. Ella Sever je osvojila treće mjesto na 300 metara i treće mjesto u skoku u dalj uz osobni rekord.

U kategoriji 2012. godišta Ema Podoreški je završila na 15. mjestu u utrci na 60 metara i 18. mjestu u skoku u dalj. Dorotea Rupić je osvojila 17. mjesto na 60 metara i 19. mjesto u skoku u dalj. Zara Štefanić utrku na 300 metara završila je na drugom mjestu, dok je u skoku u dalj završila peta.

Kada je pak riječ o konkurenciji 2011. godišta Iva Mikulec utrku na 80 metara završila je osma uz osobni rekord, dok je pak u bacanju vorteksa bila peta. Tija Požgaj je osvojila drugo mjesto na 300 metara s osobnim rekordom te osmo mjesto u bacanju vorteksa. Karla Obranović je osvojila broncu na 300 metara uz osobni rekord, a bronca joj je pripala i za skok u dalj te je pritom oborila vlastiti rekord.

Spomenimo i da je štafeta limačica na četiri puta 60 metara u sastavu Iva Mikulec, Karla Obranović, Tija Požgaj i Zara Štefanić osvojila drugo mjesto. Drugu štafetu činile su Katja Lazić, Tia Lončarek, Mia Marković i Ella Sever, a osvojile su 14. mjesto.

Po pitanju dječaka, u kategoriji 2013. godišta Leni Novak je zasjao na petom mjestu u utrci na 60 metara uz novi osobni rekord, kao i treće mjesto u bacanju vorteksa također s osobnim rekordom. Matej Požgaj je utrku na 300 metara završio četvrti uz osobni rekord, a skok u dalj peti također uz osobni rekord.

– Na ovom natjecanju limači i limačice Atletskog kluba Koprivnica osvojili su tri srebrne i šest brončanih medalja. Valja napomenuti da su limačice u ukupnom poretku ovog kola osvojile treće mjesto. U ukupnom poretku HALS-a za 2022. godinu limačice su sveukupno osvojile izvanredno drugo mjesto, dok su limači sveukupno osvojili šesto mjesto – zaključuju u koprivničkom klubu.

Izvor: AK Koprivnica
Izvor: AK Koprivnica
Izvor: AK Koprivnica
zatvori