Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Linice u napetoj utakmici slavile u Varaždinu, pobjede upisale i kadetkinje

Rukometašice Podravke 2 Lino Rukometnog kluba Podravka Vegeta u prvom ovogodišnjem gostovanju drugog kola Druge hrvatske rukometne lige Sjever upisale su pobjedu na gostovanju u Varaždinu.

U klubu govore da su Linice slavile uz rezultat 20:19, bilo je napeto do samog kraja. Trener Nenad Smiljanec je nakon utakmice za klupske stranice ispričao svoje dojmove.

– U utakmici punoj dinamike i napetosti od samog početka imamo dva gola prednosti. Cijelo prvo poluvrijeme tu prednost održavamo i odlazimo na odmor uz rezultat 11:8. Drugo poluvrijeme odlično otvaramo, imamo prednost 14:9. Igrali smo protiv ekipe koja u svom sastavu ima pet, šest igračica iz prve lige koje su navikle na puno žešće i jače utakmice i duele što je našu ekipu potrošilo pa je nedostajalo koncentracije u završnici. Tu posebno mislim na realizaciju što su protivnice iskoristile i dolazi do izjednačenja 17:17 te su i povele 19:17. Na sreću, naša je ekipa uspjela izvući maksimum i utakmicu završila u svoju korist, a pobjeda je ostvarena u posljednjem napadu, 30 sekundi do kraja. Cijelu utakmicu su se cure borile i odlično odrađivale zadatke te nisu podlegle strahu jer su djevojke protiv kojih su igrale starije čak i dvije godine – rekao je Smiljanec.

Spomenimo i da su Podravkine kadetkinje odigrale prvo kolo Prve hrvatske rukometne lige U-16 s Orahovicom i Slatinom i upisale dvije uvjerljive pobjede. U utakmici s Orahovicom najigračicom je proglašena Lea Smiljanec, a u utakmici sa Slatinom Lara Zvonar, zaključuju u klubu.

zatvori