Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravkašice upisale još jednu uvjerljivu pobjedu, ovaj put ‘stradao’ Split

Rukometašice Podravka Vegete su na domaćem terenu odigrale i šesto kolo Prve hrvatske rukometne lige za žene protiv Splita 2010. Nakon uvjerljive pobjede protiv Dalmatinke jučer, odabranice Željka Babića bile su na visini zadatka i danas te uvjerljivo slavile 47:18.

U koprivničkom klubu govore da se današnja utakmica otvorila i više nego odlično za domaću ekipu te je nakon 10 minuta susreta natjerala gostujuću ekipu da iskoristi svoju minutu odmora, već tada je Podravka vodila 8:3. U tom trenutku Splićanke nisu mogle ni slutiti što ih čeka u nastavku.

>> FOTO Podravkašice u Bepovoj dvorani bez problema pobijedile Dalmatinku

– Nije to zaustavilo Podravkašice koje su ubacile u višu brzinu i nakon 17 minuta susreta imaju već 10 pogodaka prednosti i rezultat 14:4. Najefikasnije su u prvom poluvremenu bile Pandža i Šimara. Pet minuta prije kraja prvog dijela, odlučna je Mrđen i vodi Podravku do velikih plus 15, rezultat je 21:6. Intenzitet i dominacija naših cura ostaju jednaki i do kraja prvog dijela koji ekipa zaključuje rezultatom 25:8 – naglašavaju.

U drugom poluvremenu još čvršće u obrani bile su igračice Podravke koje su u samo osam minuta drugog dijela zabile 10 pogodaka, jednako koliko su Splićanke postigle u 40 minuta susreta. U nastavku Podravkašice i dalje sigurno povećavaju svoju prednost do 20, a potom i 25 razlike. Najefikasnije u redovima Podravke bile su Šimara s ukupno 10, a slijede ju Barišić s devet i Pandža sa sedam pogodaka i 100-postotnim učinkom.

Trener Željko Babić mogao je biti u potpunosti zadovoljan današnjim performansom svoje ekipe, dodaju u klubu.

– Svakako je za pohvaliti i trud i koncentraciju te rad naših igračica koje su još jednom pokazale izvrsnu mentalnu čvrstoću, disciplinu, odgovornost i sve ono što krasi prave prvakinje. One su to stvarno danas i u svakom smislu i bile. Pružile su jednu veliku radost i sreću svima nama i možemo biti zadovoljni ovim vikendom. Ja moram reći da je stvarno privilegija biti trener u Koprivnici i imati ovakve igračice – rekao je Babić

Zadovoljna je bila i Podravkašica Iryna Stelmakh koja je osjećala da Podravka danas može i preko granice od 50 pogodaka.

– Vjerovale smo s obzirom na tijek utakmice da možemo doći i do 50. pogotka, ali jako smo zadovoljne i mogu čestitati curama, golmanice su nam danas bile odlične i mislim da smo ponovno u obrani bile dosta dobre i pokretljive. Sad slijedi pauza za reprezentaciju, ali mi smo već sada prilično fokusirane na utakmice koje nas očekuju na povratku, a koje bi nas trebale odvesti u grupnu fazu Europske lige i to željno iščekujemo – zaključila je.


Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen; Zadravec 3, Vuković ,Stelmakh 1, Popović 2, Guskić, Strugar 4, Kalaus L.,Šenvald S. 4, Kalaus D. 2, Mrđen 5, Vuljak, Barišić 9, Šimara 10, Pandža 7. Trener: Željko Babić.

Split 2010: Mijić 2, Fradelić 4, Gudelj 1, Maleš, Rubić 2, Babić 1, Hudoletnjak 6, Stilinović, Pavković, Romić 1, Ercegović 1.Trenerica: Blaženka Širinić.

Isključenja: Podravka Vegeta 10 min( Zadravec, Barišić, Vuljak 2+2+2)/ Split 2010 4min(Rubić, Hudoletnjak)

Sedmerci: Podravka Vegeta 3/3/Split 2010 3/4

Crveni karton: Vuljak

zatvori