Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Odbor nije predložio nikog za životno djelo i počasnog građanina pa vijećnici odlučivali samo o dobitnicima plaketa i medalja

Koprivnički gradski vijećnici na današnjoj su sjednici odlučili o dobitnicima medalja i plaketa Grada Koprivnice.

No zanimljivo je da vijećnici ove godine nisu odlučivali o počasnom građaninu i o dobitniku nagrade za životno djelo.

Kako je to ranije danas Dravi.info objasnio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, na Gradsko vijeće dolazi određeni broj prijedloga koji su prošli takozvanu prvu stepenicu odlučivanja.

– Dakle, prva stepenica je Odbor za dodjelu gradskih priznanja. Ono što taj odbor većinom glasova izglasa, a radi se o tajnom glasovanju, nama dolazi na Gradsko vijeće. S obzirom na to da odbor nije predložio nikoga za ove prve dvije nagrade, glasuje se samo za one prijedloge koji su prošli odbor – istaknuo je Pal.

Predloženo je, i danas odlučeno, da se medalje Grada Koprivnice dodijele Ivanu Kukecu, Ivici Gašpariću, Mirku Hemeteku i Srećku Tvoriću za humanost i osobiti doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Ivani Martinčić za sveukupni doprinos razvoju sporta, Krešimiru Papcu za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu i ustrojavanju Policijske uprave koprivničko-križevačke, Marini Tomac Rojčević za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj, Mirku Kvakariću za sveukupni doprinos sportskom novinarstvu i promociji lokalnog sporta te Narcisi Kolar za sveukupni doprinos uključivanju učenika s teškoćama u razvoju i promicanju prihvaćanja različitosti među učenicima.

Kada je pak riječ o plaketama Grada Koprivnice, one se dodjeljuju Obrtu za proizvodnju, trgovinu i preradu voća Jara za sveukupni doprinos humanitarnom radu i zdravom načinu života, Karate klubu Podravka za izuzetan doprinos razvoju, djelovanju i promicanju karate sporta te za 50. obljetnicu osnivanja kluba, Športskom ribolovnom klubu Koprivnica za sveukupni doprinos očuvanju prirode, promociji ribolova i turističke ponude Koprivnice te za 70. obljetnicu osnivanja kluba, Udruzi žena Hrvatska ruža Jagnjedovec za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice i za 40 godina djelovanja te tvrtki VEMO Trade za sveukupni doprinos razvoju gospodarstva i društveno odgovornom poslovanju u Koprivnici.

Spomenimo i da je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio svima koji su predlagali, ali i članovima Odbora za dodjelu gradskih priznanja te je istaknuo da su svi predloženi izglasani ili jednoglasno ili većinom glasova.

zatvori