Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Gradski park vrvio dječjim smijehom, zabavom i igrom, održan i veseli prijam u Gradskoj upravi

U Koprivnici se ovog tjedna obilježava Dječji tjedan.

Središnja zbivanja odvijala su se danas pa su tako tijekom prijepodneva u gradskom parku održane brojne aktivnosti koje su okupile veliki broj djece, a sve u organizaciji Društva Naša djeca Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice, Gimnazije Fran Galović i Srednje škole Koprivnica.

Potom je uslijedio i prijam u koprivničkoj Gradskoj upravi kojoj je uz mališane prisustvovala zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, poručili su iz Grada Koprivnice.

– Osjećate li se moćno? Kako ste postala zamjenica gradonačelnika? Je li težak Vaš posao? Koja Vam je omiljena boja? Imate li kućnog ljubimca? Volite li putovati?… Bila su to neka od pitanja koja su vrtićarci i osnovnoškolci postavili zamjenici. Ostriž je spremno odgovarala na sva postavljena pitanja te djeci poručila da moraju slušati svoje odgojiteljice, nastavnice i nastavnike, roditelje, bake i djedove, da marljivo uče i bave se sportom, a da pritom ne zaborave i na igru – naglasili su.

Podsjetimo, zajednička temu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Hrvatskoj je posvećena igri, a sve aktivnosti provode se pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”. Spomenimo i da je kod dječjeg igrališta u gradskom parku obilježen Nacionalni tjedan dojenja u organizaciji patronažne službe Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Moto ovogodišnjeg tjedna dojenja je “Zauzmimo se za dojenje – edukacija i podrška”.

zatvori