Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Dinamo svladao Slaven Belupo u Zagrebu

Nogometaši Slaven Belupa u 11. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali poraz na Maksimiru od Dinama. Konačan rezultat bio je 4:1, a jedini pogodak za Farmaceute postigao je Hoxha.

Iz kluba poručuju da trener Zoran Zekić danas nije mogao računati na veliki broj svojih igrača. Što zbog kartona, što zbog ozljeda, a što zbog viroza nedostajali su Sušak, Jambor, Branšteter, Manaj, Kvržić, Žuljević, Fanimo, Marina i Čović.

– Domaćin je poveo iz svoje prve prilike na današnjoj utakmici. Marković je nespretno reagirao u 9. minuti i postigao autogol za 1:0. Odmah nakon toga Oršić je pogodio stativu. Odgovorili su Kocijan i Hoxha s druge strane udarcima iz daljine, no rezultat je ostao isti. U 35. minuti najveća prilika za Slaven Belupo. Kocijan je izašao ‘jedan na jedan’ s Livakovićem koji izvrsnom reakcijom spašava svoj gol. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. Naša momčad odigrala je vrlo dobrih 45 minuta, no jedna greška koštala ju je rezultatskog minusa – objašnjavaju u klubu.

Napominju da je dobro Slaven ušao u nastavak susreta i do izjednačenja stigao u 59. minuti.

– Bosec je milimetarski precizno centaršutom pronašao Hoxhu koji glavom gađa drugi kut gola Dinama za 1:1. Domaćin je do novog vodstva stigao u 72. minuti kada je Petković realizirao kazneni udarac. Devet minuta kasnije Bočkaj je iskosa s desne strane zabio za 3:1. Na kraju, u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, Ivanušec je postavio konačnih 4:1 – zaključuju.

zatvori