Srijeda, 24. travnja 2024.

Brojne Koprivničanke i Koprivničanci otrčali 30. Zagrebački maraton

Brojni članovi Atletskog kluba Koprivnica sudjelovali su u subotu na 30. Zagrebačkom maratonu u sklopu kojeg je održano i pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u maratonu.

U klubu govore da su članovi nastupili po dosta teškom vremenu koje nije bilo idealno za ostvarivanje osobnih rezultata. Kod žena je tako Vanja Rupčić osvojila 20. mjesto, a u kategoriji Ž-40 peto mjesto. Nataša Sušanj osvojila je 33. mjesto, dok je u kategoriji Ž-45 utrku završila na 15. mjestu.

Kada je pak riječ o muškarcima, Josip Jagarinec je osvojio 54. mjesto, odnosno šesto mjesto u kategoriji M-50. Mirko Antoljak utrku je u kategoriji M-50 završio na 57. mjestu, a Tomislav Cestar na 86. mjestu u M-45 konkurenciji. Spomenimo i da je muška ekipa na Prvenstvu Hrvatske osvojila 16. mjesto.

Osim maratona, održala se i utrka polumaratona na kojoj su također nastupili koprivnički atletičari i atletičarke. Natalija Slavinić tako je u kategoriji Ž-40 bila 97., a Sanja Kovač Mikulec kojoj je ovo bio prvi polumaraton je u kategoriji Ž-50 zauzela 41. mjesto.

Ino Šepec je u kategoriji MS zauzeo 26. mjesto, Nikola Kovačić u kategoriji M-35 smjestio se na 90. mjestu, a Zdravko Ljubić je u kategoriji M60 zauzeo 18. mjesto.

zatvori