Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Koprivnica deklasirala Panoniju, danas slijedi nastavak šesnaestine finala

Nogometaši Koprivnice jučer su na pomoćnom terenu Gradskog stadiona Ivan Kušek-Apaš ostvarili visoku pobjedu nad Panonijom iz Peteranca u utakmici prvog kola Kupa Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Rezultat je na kraju utakmice bio 8:2. Tri pogotka za koprivničku momčad postigao je Filip Vuić, po dva Matija Vuić i Ivan Delić, a jednom se u strijelce upisao Antonio Tumpić. Za Panoniju je strijelac bio Cvetković, dok je Petika postigao autogol.

Goran Volf, trener Zelenih, nakon utakmice je pohvalio svoje dečke zbog pobjede koja je došla nakon izuzetno lošeg niza u prvenstvu. Naime, u pet kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever nogometaši Koprivnice upisali su čak četiri poraza te su na zadnjem mjestu ljestvice sa samo jednim bodom.

– Dobra utakmica, puno golova. Nadam se da je ovo neka prekretnica i da će nam se sreća i sve okrenuti u prvenstvu. Čestitam dečkima jednima i drugima i idemo dalje – kazao je Volf.

Zadovoljan igrom momčadi bio je i Filip Vuić koji je zaslužan za tri jučerašnja gola.

– Dobra utakmica. Dobar teren, puno bolje nego što je bilo u Murskom Središću. Puno golova i mislim da je to jako dobro. Nadam se da ćemo se vratiti zabijanju golova već u idućoj utakmici u Križevcima. Iako nas dosta fali, smatram da nas u Križevcima očekuje dobra utakmica i nadam se da ćemo se vratiti dobrim rezultatima – naglasio je Vuić.

Dodajmo da je to bila jedina jučerašnja utakmica šesnaestine finala Županijskog nogometnog kupa, dok se sve ostale igraju danas s početkom u 16:30.

Jedan od lakših zadataka trebala bi imati hlebinska Lipa koja danas gostuje kod Zagorca u Koprivnici. Zanimljivo će biti na Močilskoj areni, gdje Močilama u goste dolazi veliki rival Starigrad.

Jedinstvo iz Pustakovca put u osminu finala kupa tražit će protiv Rudara iz Glogovca.
Mičetinac će imati jedan od najtežih zadataka jer im u goste dolazi Borac.

Drugoligaš Omladinac na krilima dobrih rezultata u ligi pokušat će u gostima iznenaditi Kalinovac. U Novigradu Podravskom sastat će se domaća Drava i Tomislav Radnik. Mladost Molve trebala bi bez većih problema proći ovaj krug natjecanja jer odlaze u goste Hrvatskom bojovniku.

Prugovac, trenutno prvoplasirana momčad Druge županijske nogometne lige, pred domaćom će publikom snage odmjeriti s Tomislavom iz Drnja koji se nalazi u samom vrhu najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja.

Možda i najveći podbačaja Prve županijske lige, Graničar iz Đurđevca snage će odmjeriti s Mladost iz Kloštra Podravskog.

Miklinovec odlazi na iznimno teško gostovanje u Kunovec gdje će ga dočekati Bratstvo. Osvit na domaćem terenu osminu finala kupa lovi protiv županijskog trećeligaša Drave iz Podravskih Sesveta.

zatvori