Četvrtak, 25. travnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Dombaj stavio mandat u mirovanje, mijenja ga Janči

Za nove članove Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije ovog su ponedjeljka prisegli Hrvoje Janči i Ivica Srbljinović.

Naime, svoj su mandat u mirovanje stavili Petar Dombaj s liste nezavisnih i Goran Gregurek s liste Mreže nezavisnih lista, županijske Hrvatske stranke umirovljenika i županijske Hrvatske narodne stranke.

Kako piše u izvješću Mandatnog povjerenstva Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj 29. lipnja dostavio je predsjedniku Županijske skupštine zahtjev za stavljanjem mandata u mirovanje iz osobnih razloga. Njega mijenja Hrvoje Janči, inače đurđevački gradonačelnik.

Goran Gregurek je pak obavijest o mirovanju mandata dostavio 28. lipnja i to zbog obnašanja nespojive dužnosti direktora trgovačkog društva DRAVA KOM d.o.o., kojeg su osnivači jedinice lokalne samouprave, i istovremenog obnašanja dužnosti člana Županijske skupštine. Na njegovo mjesto dolazi Ivica Srbljinović iz Dropkovca.

Ova je odluka bila prva točka dnevnog reda, a uključivala je i prisegu novih članova da će svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno.

zatvori