Srijeda, 5. listopada 2022.

SVJETSKI DAN TURIZMA Uživajte u panel diskusiji, likovnoj koloniji, razgledavanjima, raftingu, edukativnim šetnjama…

Diljem Koprivničko-križevačke županije do 2. listopada obilježava se Svjetski dan turizma.

Prošlog vikenda već se održala Prva Biciklinijada po Podravini, a brojne aktivnosti očekuju nas i ovog vikenda.

Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave 23. rujna održat će se tako panel-diskusija o rijeci Dravi u Artu centru Ješkovo i ERC-u zDrava u Novački, 24. rujna na rasporedu je još jedna biciklijada koja će se voziti od Novačke do Sekulina u Molvama gdje je će se pak u isto vrijeme održavati likovna kolonija i Dravski tanjer, gastronomska ponuda ribljih jela i namirnica vezanih za rijeku Dravu. Uz to, na ušću Mure u Dravu u Legradu 24. rujna posjetitelji će moći uživati u vožnji solarnim čamcima i edukativnoj šetnji.

U Svetom Petru Orehovcu 25. rujna održat će se i Dan otvorenih vrata na Imanju Plavec, a u Brodiću besplatne vožnje turističkim brodom i rafting.

U Đurđevcu 27. i 28. rujna posjetiteljima će biti omogućen besplatan ulaz u Posjetitelji centar, Mini zoo Hrvatska Sahara i Muzej grada Đurđevca.

Kada je riječ o događanjima u Križevcima, 30. rujna na rasporedu je jesenski đir gradom, a 1. listopada besplatan razgled grada uz vodiča. No, program tu ne staje pa će tako 27. rujna biti otvorena vrata Srednje škole Ivan Seljanec i Tornja Hrvatskog doma.

Valja spomenuti i Podravske motive koji će se u Koprivnici održati 1. i 2. listopada, ali i Camino Podravina vikend koji će se od Koprivnice do Ludbrega hodati od 30. rujna do 2. listopada. U istom terminu u Goli će se obilježiti 200 let Gole.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma završava 2. listopada u Molvama gdje će se održati Marija fest – susret mladih Varaždinske županije.

Spomenimo da je detaljan program s točnim satnicama dostupan na internetskoj stranici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.