Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slavenaši odigrali prvi krug prvenstva, kapetan Božić: Nitko nije znao što se može očekivati od nas, pa čak ni mi sami

Nogometaši Slaven Belupa nakon devet odigranih kola i završene prve četvrtine prvenstva imaju četiri pobjede, dva remija i tri poraza.

Priopćili su to iz koprivničkog prvoligaša i dodali da je momčad ukupno osvojila 14 bodova što je rekord za Slaven Belupo od kada se u najvišem rangu hrvatskog nogometa natječe 10 momčadi.

Kapetan momčadi Tomislav Božić za klupske je stranice izjavio da je rezultat koji je ekipa napravila u prvom dijelu prvenstva proizašao iz zajedništva i dobre atmosfere u svlačionici.

– Zaslužili smo to svojim zalaganjem i pristupom na svakoj utakmici i na svakom treningu. Prije početka sezone bilo je jako puno upitnika, nitko nije znao što se može očekivati od nas, pa čak možda ni mi sami. Ipak, odličan start, timski duh u svlačionici i utakmice bez primljenog gola su nas homogenizirale i to nas je sve zajedno nagradilo. Naravno, svjesni smo da je ovo tek početak prvenstva, da je još duga sezona pred nama i da praktički još ništa nismo napravili. Pokazale su prethodne dvije utakmice da nas čeka veliki i težak posao, da se u HNL-u može svaka utakmica i dobiti ako si pravi i izgubiti ako nisi na 100 posto, ali ja vjerujem da ćemo biti samo bolji, da će peh s ozljedama otići od nas i da ćemo do kraja polusezone potvrditi dobar start – rekao je.

Ovog petka počinje drugi krug prvenstva – u 10. kolu koprivnička će momčad od 19 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti Varaždin.

zatvori