Četvrtak, 25. travnja 2024.

POVOLJNA ZEMLJIŠTA U RADNIČKOJ I DRAVSKOJ Ostriž: Potičemo poduzetnike koji imaju spremne projekte

Na stranicama Grada Koprivnice objavljen je javni natječaj za prodaju ili osnivanje prava građenja na zemljištu u poduzetničkim zonama Dravska i Radnička.

Kako nam je to objasnila zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, u poduzetničkoj zoni Dravska veličine parcela su od 300 do 4.700 kvadratnih metara.

– Početna cijena je 130 kuna po kvadratu, no možete na zemljištu do 5.000 kvadrata osnovati pravo gradnja što znači da dvije godine plaćate jednu kunu po metru kvadratnom, a ako podignete svoj poduzetnički objekt u vaše vlasništvo potpunosti prelazi zemljište – istaknula je.

Na isti način funkcioniraju i zemljišta u Radničkoj.

– Zemljišta su prosječne veličine od 1.200 do 1.500 kvadrata i cijena je 200 kuna po metru kvadratnom, također možemo dati popust ako se kupuje odmah – kazala je.

Na ovaj način Grad ulaže u poduzetnike koji imaju gotove projekte, dodala je Ostriž.

– Potičemo poduzetnike koji imaju spremne projekte da mogu početi s gradnjom, ne moraju uložiti novac u zemljište, Grad Koprivnica ga subvencionira, odnosno daje kao poticaj – spomenula je.

Podsjetila je i na program mjera poticanja poduzetništva na području Koprivnice. Riječ je o mjerama male vrijednosti, do 20.000 kuna po poduzetniku, a potiče se školovanje, uvođenje IT sustava i nabava i ugradnje opreme. Postoji i mjera za mame poduzetnice kroz koju Grad subvencionira trošak smještaja djece u dječjim vrtićima i obrtima poduzetnicama početnicama za prvu godinu poslovanja.

Spomenimo da su svi detalji Javnog natječaja za prodaju ili osnivanje prava građenja dostupni na internetskoj stranici Grada.

zatvori