Subota, 20. travnja 2024.

Podravkašice u subotu igraju prvi susret na domaćem terenu, vratarka Bešen: U utakmicu moramo ući s pravim pristupom

Rukometašice Podravka Vegete ove će subote u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni Prve hrvatske rukometne lige za žene.

U klubu govore da je utakmica na rasporedu u 20 sati, a riječ je o susretu drugog kola protiv Rukometnog kluba Sesvete. Ulaz u dvoranu je slobodan, a cijeli dan uoči utakmice održava se i Lino kup.

>> U Koprivnici se ovog vikenda igra Četvrti Lino kup, pripremljeno mnoštvo popratnih aktivnosti

Uoči utakmice trener Željko Babić za klupske je stranice ispričao svoja očekivanja.

– Mi bi htjeli imati bolju kontrolu napadačke igre Sesveta jer je to ekipa koja je jako mlada, koja punu trči i koja ima izvrsnog trenera. Svi moramo imati malo bolji angažman, prije svega mentalni i moramo ispravljati broj tehničkih pogrešaka. Vjerujem da će tako i naš performans biti puno bolji. Nama je hrvatsko prvenstvo jako važno kao što nam je i bitna svaka utakmica i sigurno ćemo se dobro pripremiti – rekao je.

Ekipa ima gust raspored i tjedan nakon drugog kola pa je u sljedećem tjednu ponovno na rasporedu europska utakmica sa Siofokom u srijedu i treće kolo s Trogirom na koje ekipa putuje sljedeće subote.

– Želimo ostati u dodiru s europskim rukometom i zato želimo i dalje igrati s jakim ekipama iz mađarske lige. Osjetili smo to i za vrijeme priprema, a to sad radimo i između prvenstvenih utakmica. Vjerujem da je to odličan put u razvoju naših mladih igračica i da dosegnemo određenu razinu forme koja će nam biti potrebna kad nam dođu malo teže utakmice u 12. mjesecu kada ćemo igrati utakmicu s Lokomotivom i dvije kvalifikacijske za Europu. Mi iz tih razloga imamo aktivnosti u tjednu između utakmica i vjerujem da će nam to osigurati sazrijevanje i sve kvalitetnije performanse – zaključio je Babić.

Vratarka Lucija Bešen je također najavila što Podravkašice očekuje u subotu na domaćem terenu protiv Sesveta.

– Nakon prve gostujuće pobjede u Dugom Selu vjerujemo u nastavak pobjedničkog niza. Sesvete su iznimno mlada ekipa s novim trenerom u odnosu na prošlu sezonu. Nekoliko djevojaka koje su bile okosnica ekipe su napustile njihove redove. U prvom kolu su slavile u Rijeci protiv Zameta i dobro ćemo analizirati protivnika. Nadamo se da možemo odigrati kvalitetnu obranu i minimalizirati tehničke pogreške u odnosu na prošlu utakmicu. U utakmicu moramo ući s pravim pristupom i tako jedino nećemo imati problema s njima. Mlada su ekipa koja dobro trči i vuče zato će biti jako bitno vraćati se – naglasila je Bešen.

zatvori