Petak, 29. ožujka 2024.

Podravka Vegeta novu prvenstvenu sezonu otvara na gostovanju, trener Babić: Naš glavni cilj je vratiti titulu u Koprivnicu

Podravka Vegeta ove će nedjelje odigrati utakmicu prvog kola Hrvatske rukometne lige za žene.

Podravkašice će gostovati u Dugom Selu kod Ženskog rukometnog kluba Dugo Selo ’55, a utakmica je na rasporedu u 18:30, poručili su iz kluba.

– Pripreme su bile iznimno zahtjevne i rukometašice Podravke odigrale su niz međunarodnih utakmica, a kao uvertira u sezonu bila je i pobjeda protiv Lokomotive na domaćem terenu. Osvojile su rukometašice Podravke i drugo mjesto na pripremnom turniru u mađarskom Mosonmagyarovariju te u Koprivnici na tradicionalnom Memorijalnom turniru Josip Samaržija-Bepo, a tu su i dvije pojedinačne nagrade za najbolju igračicu turnira od kojih je jedna otišla Andreji Šimari na turniru u Mosonmagyarovariju i jedna Tini Barišić u Koprivnici. Ekipa je mlada, puna potencijala, iznimno disciplinirana te cijelo ovo vrijeme intenzivno i svakodnevno radi. Djevojke su uspješno odgovarale na sve tehničko-taktičke zahtjeve te postavljene trenažne zadatke – naglasili su u klubu.

>> FOTO Podravkašice druge na Bepovom memorijalu, mlada Tina Barišić proglašena najboljom igračicom turnira

>> Rukometašice Podravka Vegete druge na međunarodnom turniru u Mađarskoj

Uoči početka prvenstva trener Podravkašica Željko Babić za klupske je stranice izjavio kako je ekipa zadovoljna s pripremama i veseli ju početak prvenstva.

– Ekipa Dugog Sela je jako zanimljiva i bazira svoju igru na brzom rukometu, odnosno na kontri i polukontri. Mi ćemo biti spremni za sve izazove koje će donijeti prvo kolo kao i one ostale u novoj prvenstvenoj sezoni. Naš osnovni i glavni cilj je vratiti titulu u Koprivnicu i svi zajedno radimo i radit ćemo jako i puno da to ostvarimo. To je dug i kontinuirani proces, ali vjerujem da imamo odličnu atmosferu i rad u klubu i da ćemo sve to uspjeti pokazati kroz prvenstvene izazove koji slijede – rekao je.

O atmosferi i očekivanjima za novu sezonu nekoliko je riječi rekla i kapetanica Larissa Kalaus.

– Nakon dva mjeseca napornog treniranja i pripreme u nedjelju nas očekuje početak domaćeg prvenstva kojem se svi veselimo. S obzirom na velik broj prijateljskih utakmica koje smo odigrale, ekipa je uigrana i spremna za prvo kolo u kojem nas očekuje uvijek borbeno gostovanje u Dugom Selu. Dugo Selo je ekipa koja već godinama igra na visokoj razini, s nekolicinom vrlo iskusnih igračica, počevši od golmanice Mare Budić, vrlo brze Josipe Bebek koja je i bila najbolji strijelac lige već nekoliko puta, Bernarda Čalušić, Petre Dičak i ostalih. Naš je cilj pokazati sve ono što smo trenirale i radile s trenerom Babićem, a to je fokus na kvalitetnu i agresivnu obranu te primanje što manjeg broja golova – poručila je.

zatvori