Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Općini Kloštar Podravski za uređenje i opremanje igrališta u sklopu dječjeg vrtića dodijeljeno više od 120.000 kuna

Općini Kloštar Podravski dodijeljen je Ugovor o sufinanciranju za Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

Načelnik Općine Siniša Pavlović prisustvovao je svečanosti uručivanja Ugovora o sufinanciranju koji je dodijeljen Općini Kloštar Podravski u iznosu od 121.272 kune. Odobrenim projektom financirat će se uređenje i opremanje igrališta koje je dio dječjeg vrtića u Kloštru Podravskom čime se doprinosi poticanje demografske i obiteljske politike kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Ugovore je predstavnicima gradova i općina uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, a sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini od 26. kolovoza objavljenoj na mrežnim stranicama SDUDM-a.

Ukupan iznos osiguranih sredstava za ovaj poziv iznosi 10.993.694 kune. Uzimajući u obzir stalnu potrebu za poboljšanjem materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je i ove godine poziv te na taj način sufinancirao 96 objekata dječjih vrtića u potrebi uređenja vanjskih terena, igrališta i sportskih dvorana dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Izvor: Općina Kloštar Podravski
zatvori