Srijeda, 5. listopada 2022.

Lana Strugar potpisala za Podravka Vegetu, no odmah ide na posudbu u drugi klub

Lana Strugar je potpisala dvogodišnji ugovor s Rukometnim klubom Podravka Vegeta.

Iako je potpisala ugovor s koprivničkim klubom, Strugar će u novoj sezoni zaigrati za ekipu varaždinske Koke gdje odlazi na posudbu, piše na službenim stranicama kluba.

Mlada i talentirana reprezentativka, koja inače igra na poziciji desnog krila, posjeduje čak tri zlatne medalje s kadetskih završnica. Bila je i dio najbolje sedmorke završnice Prvenstva Hrvatske te je proglašena najboljim desnim krilom u velikoj konkurenciji klubova koji su redovito, kao i Podravka osiguravali završnicu.

U klubu napominju da je ljubav prema rukometu gajila od svoje osme godine pa je tako prošla kroz sve selekcije Podravkine škole rukometa te je tri sezone bila dio hrvatske ženske kadetske reprezentacije. U prošloj je sezoni zaigrala s prvom ekipom i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvakinja. Bilo je to veliko iskustvo za ovako mladu igračicu na kojem je kako kaže iznimno zahvalna.

– Jako sam sretna što sam potpisala ugovor s klubom u kojem sam odrasla. Prošlu sezonu sam dosta vremena provela s prvom ekipom i mogu reći da sam puno mogla naučiti i od suigračica i od trenera. Iznimna mi je čast da mi je klub na ovaj način ukazao povjerenje i znam da se moram razvijati dalje, a da bi u tome uspjela moram igrati hrvatsko prvenstvo. Znam da još moram puno toga naučiti i nastojati raditi na sebi i napredovati, a onda ću biti spremna doći u svoj klub, pokazati nešto novo i doprinijeti u igri – rekla je Strugar za klupske stranice.