Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Vrijedni Picoki očistili područje Park šume Borik i okoliš oko trim staze

Najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša, Zelenoj čistki, i ove se godine pridružio Grad Đurđevac, gradske ustanove i tvrtke, Planinarsko društvo Borik te brojni građani.

Kako su poručili iz đurđevačke Gradske uprave, svi zajedno prionuli su jednome cilju – učiniti mjesto na kojem žive ljepšim i zdravijim.

– Unatoč kiši koja je padala cijeli dan Đurđevčani su kroz ovu akciju uspješno očistili područje Park šume Borik i okružje oko trim staze koju koriste brojni rekreativci i sportaši za trčanje i vježbanje u prirodi. Grad Đurđevac i Komunalne usluge osigurali su kontejnere za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada te potreban alat i opremu za sudionike akcije, a po završetku akcije sve volontere dočekalo je piće za osvježenje i sendviči – naglasili su.

U Zelenoj čistki ovog tjedna sudjelovat će i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Maslačka koji će očistiti okoliš oko vrtića, a upravo najmlađi mogu najviše aktivno doprinijeti očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Time postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima i podižu svijest o očuvanju okoliša kod svojih roditelja i starijih. Ovom prilikom zahvaljujem svim građanima i članovima Planinarskog društva Borik koji su se unatoč kišnom vremenu odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji i doprinijeli čistoći našeg okoliša – istaknuo je.

Spomenimo da je cilj cijele akcije bio očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Zelena čistka dio je globalnog pokreta “Let’s do it!” i godišnjih akcija “Očistimo svijet” koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

zatvori