Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Laura Kovačević osvojila nagradu na međunarodnom festivalu i izdala prvi singl: Bol i sreću prve zaljubljenosti stavila sam u ovu pjesmu

Laura Kovačević 17-godišnja je Đurđevčanka koja niže pjevačke uspjehe.

Naime, Laura je proteklog vikenda nastupila u Maglaju na festivalu mladih neafirmiranih pjevača, a pjevala je pjesmu “Moja posljednja i prva ljubavi” i osvojila vrijedno priznanje.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručili su da se festival održava već 50 godina, dok je ove godine po prvi put dodijeljena i nagrada Dinko Čizmić za najemotivniju izvedbu. To je nagrada kojom se čuva sjećanje na čovjeka koji je godinama bio neraskidivi dio festivala, a pripala je upravo Lauri.

– Jako sam zadovoljna, publika je bila fenomenalna, društvo još bolje, a organizacija fantastična. Konkurencija je bila opasna, uživala sam slušajući sve sudionike i drago mi je da je žiri prepoznao moju emociju i dodijelio mi ovu nagradu. Bilo je ovo za mene predivno iskustvo i voljela bih se vratiti jednog dana – poručila je. Spomenimo i da je na festivalu nastupilo 19 mladih izvođača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Valja napomenuti da je Laura, kako nam je to i sama rekla, od malih nogu okružena glazbom.

– Glazbom se bavim otkad znam za sebe. Oduvijek sam okružena glazbom i moja ljubav prema njoj je tu od malih nogu. Sve je počelo 2012. godine kada sam prvi puta nastupala na dječjem festivalu Kukuriček u Đurđevcu i tamo zavoljela pozornicu – otkrila je.

Ustupio Krešimir Kovačević.

Dodajmo da je Laura izdala i svoju prvu autorsku pjesmu naziva “Bez tebe”.

– Prvu pjesmu sam napisala s 11 godina, naravno da nije bila baš nešto, ali je to bio početak mog izražavanja, ne samo kroz pjevanje već i kroz pisanje i skladanje. Pisanje je moj način shvaćanja vlastitih emocija te sam bol, ali i sreću prve zaljubljenosti stavila u ovu pjesmu. Dosta je drugačiji osjećaj raditi na svojoj autorskoj stvari jer ti je još više stalo do toga da je svaki detalj savršen, ipak daješ jedan intiman dio sebe u javnost. Nadam se da će publika voljeti ovu pjesmu koliko je i ja volim – kazala je Laura. Dodala je kako joj je cilj u budućnosti ostati iskrena u glazbi koju stvara, ali i nastaviti objavljivati autorske pjesme.

zatvori