Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održan niz akcija

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti jučer je u središtu Koprivnice održan niz akcija čiji je cilj bio edukacija o uključenosti i jednakosti te o načinima pružanja pomoći i sigurnom ponašanju u prometu.

Iz koprivničke Gradske uprave poručuju da je tako u Ulici Đure Estera održana edukacija o sigurnom sudjelovanju biciklista i pješaka u prometu te registracija bicikala. Aktivnost su proveli službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke te Policijske postaje Koprivnica.

Nadalje, volonteri HGSS-a prezentirali su svoju djelatnost i opremu koju koriste za rad, dok su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica nizom aktivnosti obilježili Svjetski dan prve pomoći.

Uz mnogobrojne građane, aktivnosti su obišli i mališani, polaznici dječjih vrtića s područja grada.

– U organizaciji Športske udruge tjelesnih invalida Koprivnica i Udruge osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije organiziran je “pješački vlak” te utrka osoba u invalidskim kolicima. Natjecanje je održano u četiri discipline i to žene, elektromotorna kolica, sportaši i teže pokretni. Za sve sudionike utrke osigurani su prigodni pokloni – objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Dodajmo da je sudionike Europskog tjedna mobilnosti obišao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

zatvori