Srijeda, 5. listopada 2022.

FOTO Podravkašice druge i treće na turniru u Dugom Selu

Rukometašice Podravka Vegete počele su s pripremnim utakmicama i turnirima pa je tako druga ekipa kluba već prošlog tjedna odradila prvu probu s Viroviticom, a zatim nastupila i na Memorijalnom rukometnom turniru Đuro Dubenik u Dugom Selu.

Kako govore u klubu, ove su se godine sa svojim ekipama turniru odazvali trener Nenad Smiljanec koji vodi U-16 selekciju te trenerica Snježana Petika koja vodi djevojčice U-14. S obzirom na to da su ekipe u pripremnom razdoblju i da su ovo prve utakmice, treneri su zadovoljni. Ekipa Nenada Smiljanca osvojila je tako drugo mjesto, a on se osvrnuo na rezultat i pristup.

– Zadovoljan sam odigranim turnirom u Dugom Selu i prikazanom igrom bez obzira na slabijih 10 minuta u utakmici sa Zelinom gdje su djevojke pokazale čvrstinu u obrani i agresivnost što se dosta potencira i na čemu intenzivno radimo. U napadu su prikazale raznovrsnost, a s obzirom na razdoblje u kojem se nalaze izostala je efikasnija realizacija. Prilika za još bolju prezentaciju je već za par dana kada već tradicionalno odlazimo na turnir Kairos Kup u Trogir. Tamo nas očekuju utakmice s odličnim ekipama Krima i Trogira te Reprezentacijom Crne Gore, ali i drugim dobrim ekipama – rekao je trener.

Ekipa trenerice Snježane Petike osvojila je treće mjesto, a i ona je izdvojila nekoliko riječi o prvim utakmicama.

– Zadovoljna sam jer smo igrali dobar rukomet i stvarali smo šanse. Bilo je tu kontri, polukontri, brzog centra, ali nažalost nismo realizirali sve zicere, a promašili smo i četiri sedmerca. Da smo sve to izrealizirali rezultat i plasman bi svakako bili povoljniji. Čeka nas još jedan turnir već ovaj tjedan pa ćemo dotad pokušati ispraviti ono što nije bilo dobro i nadamo se ponovno dobrim utakmicama – kazala je Petika koja također odlazi sa svojom ekipom na trogirski Kairos Kup.


RK Podravka U-16 (trener Nenad Smiljanec)

Utakmica 1: Podravka Vegeta – Sesvete 30:17
Utakmica 2: Zelina – Podravka Vegeta 29:27

Golovi zbrojeni: Ivančić 2, Domović 9, Cvelber 2, Miklić, Stručić 2, Zvonar 1, Smiljanec 11, Javorić 10, Marijanović, Rumek 5, Đelekovčan 16, Horvat, Hrnčić. Trener: Nenad Smiljanec.

RK Podravka U-14 (trenerica Snježana Petika)

Utakmica 1: Podravka Vegeta – Sesvete 20:22

RK Podravka: Jakupanec 1, Horvat 1,Rukavina, Ferčec 3, Gregurić 4, Hajdinjak, Galinec, Lengelić 4,Milivojević, Napan 5, Šajković, Jelović, Krapinec, Galić, Markota, Novak, Tetec, Adžaga 2. Trenerica: Snježana Petika.

Utakmica 2: ŽRK Dugo Selo ’55 – Podravka Vegeta 16:23

RK Podravka: Jakupanec 2, Horvat 1, Rukavina, Ferčec 3,Gregurić 5, Hajdinjak 3, Galinec, Lengelić 4, Milivojević 1, Napan 3, Šajković, Jelović, Krapinec, Galić, Markota, Novak, Tetec, Adžaga 1.