Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Podravka implementacijom nove linije udvostručila proizvodnju žitarica za doručak

Podravka je uspješno završila još jednu od pokrenutih investicija u modernizaciju proizvodnje.

Radi se o gotovo 30 milijuna kuna vrijednom ulaganju u liniju ekstruder, odnosno stroj koji omogućuje proizvodnju popularnih Lino žitarica za doručak i opremu za pakiranje u koprivničkoj tvornici Koktel peciva što će udvostručiti kapacitet proizvodnje žitarica za doručak.

– Linija se sastoji od stroja za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju –  pojasnio je direktor sektora Proizvodnja Branimir Perković naglasivši kako je investicija dovršena i prije prvotno planiranog roka.

Realizacijom ove investicije, govore u Kompaniji sa srcem, Podravka je dodatno modernizirala tehnološki proces proizvodnje te osigurala pretpostavke za daljnji rast prodaje, kako postojećih, tako i novih proizvoda u kategoriji žitarica za doručak.

– Time je uspješno dovršena još jedna investicija koja je dio snažnog investicijskog ciklusa koji je Uprava Podravke pokrenula još prošle godine, a uključivao je optimizaciju logističkih procesa, informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju sjedišta u Koprivnici te tehnološku modernizaciju proizvodnje – objašnjavaju.

>> FOTO/VIDEO Svečano otvorena Podravkina sedmerokatnica, Dalić: Neka vas ovi prostori podsjećaju da ne postoji ništa što konkurenti mogu, a mi ne

Zadovoljstvo provođenjem investicije iskazala je i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić prilikom posjete Tvornici koktela u kojoj se, zajedno s ostalim članovima Uprave, uvjerila u učinkovitost nove linije.

– Nova linija dvostruko je veće brzine od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje žitarica za doručak, uključujući i najpopularnije Lino Pillows, Lino Crunch, Lino Njammy i Lino Lada Pillows snack, sada je potpuno kontinuiran i automatiziran. Lino žitarice za djecu tako će biti još hrskavije i ukusnije, a, istovremeno, i nutritivno prilagođene potrebama zdravog i ukusnog doručka – istaknula je pak Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.

zatvori