Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Okupili se hodočasnici, tri dana provest će na stazama Camino Podravine

Nakon kratke mise u crkvi svetog Nikole hodočasnici su jutros iz Koprivnice krenuli na takozvani Camino Podravina.

Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, istaknula je da je riječ o događaju u organizaciji županijske Turističke zajednice koji traje sve do nedjelje, a cilj mu je promovirati treću etapu staze koja prolazi kroz našu županiju, a završava u susjednoj, konkretno u Ludbregu.

– Nadam se da će vas vrijeme poslužiti. S obzirom na sve prognoze koje su bile, mislim da će sve ipak biti u redu, da ćete se dobro osjećati i da ćete uživati u našoj županiji kroz sve što ćete prolaziti – rekla je Sočev hodočasnicima prije polaska.

Naglasila je da bez pomoći Irene Kovačić cijeli projekt ne bi bio ostvaren.

– Nisam samo ja zaslužna za ovaj projekt, tu je jako puno pojedinaca koji su pomogli da zajedno obilježimo 160 kilometara rute Camino Podravina i od srca vam hvala na tome – napomenula je Kovačić.

Podršku je okupljenim hodočasnicima pružio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– S obzirom na to da ste vi došli šetati, družiti se, veselit se životu, nema potrebe da vas davimo s govorancijama. Hvala vam što ste došli. Onima koji nisu iz Koprivnice želim srdačnu dobrodošlicu u naš grad, uživajte u ovom vikendu, u sjajnim ste rukama i nadam se da ćete biti toliko zadovoljni da ćete nam doći ponovo – kazao je gradonačelnik.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, rekao je da je malo neuobičajen povod ovog okupljanja.

– Nekakav govor ili riječi koje bismo vam trebali uputiti su malo specifične, ali u svakom slučaju mi koji nećemo ići malo vam zavidimo, ali s druge strane vas ovlašćujemo da prenesete sve one naše pozitivne misli s vama. Želimo vam da se vi sami osjećate potpuni, ispunjeni i zadovoljni – istaknuo je župan i zahvalio svima koji su ovu ideju prihvatili i implementirali u prostor naše županije.

Hodočasnici su tako krenuli danas iz Koprivnice na put dug 25 kilometara prema Reki. Sutra nakon okupljanja, doručka i blagoslova iz Reke kreću prema Rasinji. Nakon dolaska u Rasinju prisustvovat će misi u Kuzmincu i podjeli pečata. Ova etapa duga je 29 kilometara. Nedjeljna ruta duga je 23 kilometra, a nakon blagoslova hodočasnika u crkvi u Rasinji autobusom odlaze prema Kuzmincu odakle nakon doručka kreću prema Ludbregu.

zatvori