Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Hajduk ipak prejak, Slavenaši se s Poljuda vraćaju bez bodova

Nogometaši Slaven Belupa u osmom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovali su kod Hajduka u Splitu.

U klubu govore kako je rezultat na kraju utakmice bio 5:1 u korist domaćina. Tako je niz Slaven Belupa od tri pobjede i pet utakmica bez poraza stao u Splitu. Trener Zoran Zekić pritom nije mogao računati na Božića, Soldu i Zirduma. Zanimljivo je i da je u prvom sastavu zaigralo čak pet igrača iz Škole nogometa Slaven Belupa – Hlevnjak s kapetanskom trakom na ruci, Marković, Martinaga, Kocijan i Jambor.

– Prvu priliku na susretu imala je naša momčad. Hoxha je odlično centrirao, a Crnac zamalo zakasnio na drugoj stativi. Nakon toga je Hajduk preuzeo inicijativu, no Slavenaši su se dobro branili i nisu dozvoljavali domaćinu da opasnije zaprijeti. U 38. i 40. minuti Livaja i Mlakar bili su blizu pogotka, ali se rezultat nije mijenjao. U jeku napada Hajduka, povela je naša momčad. Hoxha se oslobodio svojih čuvara i pucao snažno u prvi kut vratara Sentića. Lopta je odsjela u “maloj mrežici” za 0:1 – ističu u koprivničkom prvoligašu.

Hajduk je izjednačio u 51. minuti kada je Mlakar zabio za 1:1. Samo tri minute kasnije Crnac je s 10-ak metara iz voleja gađao preko grede. Velika prilika za koprivničku momčad. U 56. minuti Hoxha je dobio drugi žuti karton, a Hajduk je brojčanu nadmoć iskoristio već četiri minute kasnije kada je Čolina zabio za 2:1. Hajduk je do vodstva od 3:1 stigao u 77. minuti, a pogodak je postigao Atanasov. Četiri minute kasnije Kalinić je zabio za 4:1. Isti je igrač postavio konačnih 5:1 u 90. minuti.

Spomenimo i da se Slaven Belupo i dalje nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 14 bodova, prvi je Dinamo koji broji 22 boda, a treći upravo Hajduk s 12 bodova. U idućem kolu Slavenaši će na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti Istru.


4.9.2022. – 8. kolo SuperSport HNL

Poljud, Split

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 5:1 (0:1)

HNK HAJDUK: Sentić – Lovrencsics (od 46. Čolina), Awaziem, Elez, Melnjak – Fossati (od 74. Grgić), Krovinović – Sahiti (od 61. Kalinić), Livaja, Biuk – Mlakar (od 74. Atanasov). Trener: Valdas Dambrauskas

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Bosec, Hlevnjak, Tepšić, Martinaga (od 78. Talys) – Jambor (od 17. Krstanović), Marina, Bašić (od 61m Kvržić), Kocijan (od 73. Fanimo) – Crnac (od 61. Žuljević), Hoxha. Trener: Zoran Zekić.

Suci: Fran Jović, Anto Marić, Ivan Janić, Ante Kulušić

VAR: Patrik Kolarić, AVAR: Kruno Šarić

Strijelci: 0:1 Hoxha 43′, 1:1 Mlakar 51′, 2:1 Čolina 60′, 3:1 Atanasov 77′, 4:1 Kalinić 81′, 5:1 Kalinić 90′

Žuti karton: Sahiti 53′, Awaziem 79′ (Hajduk); Hoxha 33′, 56′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Hajduk); Hoxha 56′ (Slaven Belupo)

zatvori