Utorak, 23. travnja 2024.

DONESENA ODLUKA Županija studentima dodjeljuje 100 stipendija od 1.000 kuna mjesečno

Koprivničko-križevačka županije ove akademske godine studentima dodjeljuje 100 stipendija od 1.000 kuna mjesečno.

Priopćili su to iz Službe ureda župana nakon što je koprivničko-križevački župan Darko Koren donio odluku o broju, visini i roku isplate stipendije, kao i odluku o deficitarnim zanimanjima. Istaknuli su i da se model dodjele stipendija iz proračuna Županija provodi sedmu godinu zaredom, a ove godine broj stipendija i njihov iznos raste u odnosu na prošlu.

>> RASPRAVA O STUDENTIMA Župan Koren: Na jesen dodjeljujemo 100 stipendija u iznosu od 1.000 kuna mjesečno

Spomenimo pritom da će javni natječaj biti objavljen 26. rujna u lokalnom tjedniku, kao i na internetskoj stranici Županije, a stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. listopada ove godine do 30. rujna 2023. godine.

– Studijski programi koji spadaju u deficitarna zanimanja na području županije definirani su u odluci o deficitarnim zanimanjima, a studenti iz tih područja koji će aplicirati na natječaj prilikom bodovanja ostvarit će dodatne bodove – objasnili su u Službi ureda župana.

Ovim programom stipendiranja studenata nastoji se povećati postotak visokoobrazovanih osoba na području županije, posebice za deficitarne struke te potaknuti korisnike da svojim znanjima i kompetencijama koje će steći nakon završetka studija pridonesu društvenom i gospodarskom razvoju županije, zaključili su.

zatvori