Utorak, 23. travnja 2024.

Benjamin Vuk izvrstan treći na Žumberak trailu, rasturio i na pripremnoj utrci u Švicarskoj

Član Atletskog kluba Koprivnica Benjamin Vuk osvojio je treće mjesto na šestom pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u trailu Žumberak trail.

U klubu govore kako je utrka počela 26. kolovoza u ponoć u Sošicama u općini Žumberak, a riječ je o stazi za najbolje i najspremnije trail trkače dugoj gotovo 82 kilometra i s visinskom razlikom od 3.859 metara.

– Vrlo zahtjevnu stazu koja prolazi najljepšim dijelovima Parka prirode Žumberak i Samoborskog gorja, kroz napuštena sela te najviši vrh Žumberka i sjeverozapadne Hrvatske preko vrhova Zečak, Japetić, Plešivica i koja vodi kroz vinograde te do samog završetka u centru Jastrebarskog, Benaymin je u cilj stigao treći s vremenom od 10 sati i 37 minuta. U kategoriji M-30 osvojio je drugo mjesto – ističu.

Uz to, Benjamin izvrsno istrčao utrku u Švicarskoj koja mu je bila jedna od priprema za “Žumberak trail”, a utrka je bila dužine 31 kilometra s više od 2.200 metara nadmorske visine. Trčalo je 4.700 trkača, od toga je bilo 1.200 koji su bili u Elite kategoriji i u kojoj su bili najbolji svjetski trail trkači.

– Naš atletičar je bio svrstan u Elite D te završio utrku na 333. mjestu – zaključuju.

zatvori