Utorak, 16. travnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola Rudar dočekuje Omladinac, Podravec odlazi na teško gostovanje u Prugovac

Pred nama je sedmo kolo Druge županijske nogometne lige koje nam donosi sedam novih uzbudljivih susreta.

Utakmice se diljem županije igraju u nedjelju s početkom u 16 sati. Derbi kola igra se u Glogovcu gdje Rudar, treća momčad na prvenstvenoj ljestvici, dočekuje Omladinac iz Herešina koji se trenutno nalazi na drugom mjestu. Riječ je ekipama koje dijeli tek bod razlike i koje su strah i trepet svim ekipama. Obje momčadi u proteklom su kolu slavile s 4:0 – Omladinac je tim rezultatom nadigrao Viktoriju, dok je Rudar svladao Čvrstec. I jednoj i drugoj ekipi potreban je puni plijen ne bi li zadržale korak za vodećim Prugovcem koji nezaustavljivo i bez greške pobjeđuje sve redom.

Zanimljivo će biti i u Prugovcu gdje prvoj momčadi lige u goste dolazi četvrti Podravec. Nedjeljni domaćini ove godine imaju savršeni niz od šest pobjeda u kojima su postigli čak 28 pogodaka što je u prosjeku skoro pet golova po utakmici te su trenutno uvjerljivo najefikasnija momčad prvenstva. Osim toga, Prugovac ima tek pet primljenih pogodaka pa se tako uz Omladinac, koji ima isti broj primljenih pogodaka, može pohvaliti i najefikasnijom obranom lige. Unatoč dobrim ovogodišnjim predstavama Podravca, u nedjeljnoj utakmici Prugovac je veliki favorit te bi i uzimanje boda gostima bio veliki uspjeh.

Mladost iz Koprivničkih Bregi svoju drugu pobjedu ove sezone u nedjelju će pokušati ostvariti u Novom Virju gdje ju dočekuje trenutno posljednjeplasirani Graničar iz Novog Virja. Graničar je trenutno i jedina momčad u prvenstvu koja nema ni bod. Bregovci s druge pak strane ove godine imaju niz loših rezultata te bi im pobjeda u nedjelju donijela bitne bodove, ali i samopouzdanje za naredna kola. Sve osim pobjede Mladosti bilo bi veliko iznenađenje.

Sokol iz Sokolovca na krilima prošlotjedne visoke pobjede na domaćem terenu u nedjelju odlazi na izrazito teško gostovanje u Mičetinac. Mičetinac, također u pozitivnoj atmosferi, dočekuje nedjeljnu utakmicu nakon što je prošlog tjedna s čak 8:3 nadigrao Hrvatski bojovnik što mu je bila treća pobjeda za redom. Mičetinac je veliki favorit u nedjeljnoj utakmici te bi i remi Sokolu bio veliki uspjeh.

Gornja Rijeka na domaćem terenu dočekuje Prekodravac koji je u prošlom kolu na domaćem terenu izgubio od vodećeg Prugovca. Gornja Rijeka pak u utakmicu ulazi nakon prošlotjednog vrlo važnog remija u Koprivničkim Bregima. Domaćini u nedjeljnu utakmicu ulaze kao favoriti, no Prekodravac je uvijek neugodan protivnik koji itekako može iznenaditi tako da je lako moguće da utakmica otiđe i u drugom smjeru.

U derbiju donjeg dijela prvenstvene ljestvice u Gotalovu se sastaju domaćin Gošk i Čvrstec. Obje momčadi u prošlom su kolu pretrpjele velike poraze te su im bodovi prijeko potrebni kako bi došli u sredinu tablice.

U Vojakovcu domaćinu Viktoriji u goste dolazi Hrvatski bojovnik. Ekipa Viktorije pokazala je ove godine kako je iznimno neugodan protivnik te u utakmicu ulazi kao iznimni favorit.


Raspored sedmog kola Druge županijske nogometne lige:

02.10.2022 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Hrvatski bojovnik
02.10.2022 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Omladinac
02.10.2022 16:00 Gotalovo NK Gošk – NK Čvrstec
02.10.2022 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Podravec
02.10.2022 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Prekodravac
02.10.2022 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Mladost Bregi
02.10.2022 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Sokol

zatvori