Srijeda, 5. listopada 2022.

[1. ŽNL] Derbi svih derbija u Drnju gdje Tomislavu dolazi Bratstvo, renesansna Lipa dočekuje Močile

Još se zbrajaju dojmovi od prošlog vikenda prepunog zanimljivih utakmica, a pred nama je već novo šesto kolo najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja – Prve županijske nogometne lige.

Kolo počinje u subotu dvjema utakmicama. Prva utakmica igra se u Koprivnici, točnije u Miklinovcu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Graničar. Miklinovec u utakmicu ulazi kao veliki favorit što je potvrdio i prošlotjednom visokom pobjedom na domaćem terenu protiv Mladosti iz Sigeca. Graničar je s druge pak strane jedan od najvećih razočaranja ove godine. Picoki se trenutno nalaze na dnu prvenstvene ljestvice s osvojena tek dva boda i ako se ozbiljno ne prime posla i ne počnu skupljat bodove, crno im se piše.

Druga subotnja utakmica igra se u Svetom Ivanu Žabnu gdje domaćinu Tomislav Radniku u goste dolazi Sloga. Obje momčadi iznenadile su proteklog vikenda, subotnji domaćin došao je do prvih bodova protiv novigradske Drave, dok je Sloga slavila u Peterancu. Objema momčadima prošlotjedne pobjede zacijelo su dale vjetar u leđa te će u utakmicu ući željne nastavka pozitivnog niza.

Prvi posrtaj Osvita ove godine dogodio se proteklog tjedna kod trenutno vodećeg Bratstva koje za sada ima 100-postotni niz. Igračima Đelekovca ovo je bio prvi poraz ove godine koji će zasigurno htjeti što prije zaboraviti i vratiti se sakupljanju bodova. Gorak okus poraza pokušat će isprati već u nedjelju u prijepodnevnom terminu kada im u goste u Đelekovec dolazi Panonija. Panonija je također prošlog tjedna upisala poraz i to protiv Sloge pred domaćom publikom.

Preostale četiri utakmice igraju se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Derbi kola igra se u Drnju gdje Tomislavu, trenutno drugoj momčadi prvenstvene ljestvice, u goste dolazi do sada nezaustavljivo Bratstvo. Gosti su u pet utakmica upisali pet pobjeda s gol razlikom od čak plus 20 golova. Tomislav je s druge pak strane ove godine upisao tri pobjede te remi i poraz. Tomislav je jedan od glavnih konkurenata za vrh prvenstvene ljestvice i vjerojatno jedna od svega nekoliko momčadi u ligi koja ozbiljno može uzdrmati trenutno vodeću ekipu lige te joj uzeti bodove.

Nakon malo lošijeg starta u prvenstvu hlebinska Lipa ušla je u svoju renesansu pa je tako prošle subote upisala treću pobjedu zaredom s kojom se popela na treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Nova tri boda igrači Lipe tražit će pred domaćom publikom protiv momčadi Močila. Močile su ove godine upisale tek jednu pobjedu i četiri poraza. Jedinu pobjedu Močile su ostvarile u trećem kolu kada su pred domaćom publikom svladale Slogu 2:0. Novi bodovi su im potrebni kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice, no pitanje je hoće li uspjeti u toj namjeri jer i jedan bod bit će veliki uspjeh s obzirom na formu nedjeljnih domaćina.

Starigrad nakon prošlotjednog remija u Kalinovcu, ovog tjedna očekuje još jedno gostovanje i to u Sigecu gdje ih dočekuje Mladost. Domaćini su proteklog vikenda doživjeli težak poraz u Miklinovcu od kojeg su izgubili 3:0. Sigečani ove godine imaju upisanu tek jednu pobjedu te dva poraza i isto toliko remija te su im prijeko potrebni bodovi kako bi uhvatili priključak sredini prvenstvene ljestvice.

U posljednjoj utakmici Dravi u Novigrad Podravski dolazi Kalinovac. Drava je nakon prva dva kola kada je upisala dvije pobjede, u iduća tri upisala tri poraza te su joj prijeko potrebni bodovi za ostanak u sredini prvenstvene ljestvice dok su Kalinovcu bodovi potrebni kako bi ostao u vrhu.


Raspored šestog kola Prve županijske nogometne lige:

24.09.2022 16:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Graničar (Đ)
24.09.2022 16:00 Sv. Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Sloga
25.09.2022 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Panonija
25.09.2022 16:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Starigrad
25.09.2022 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Kalinovac
25.09.2022 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Bratstvo
25.09.2022 16:00 Hlebine NK Lipa – NK Močile