Četvrtak, 25. travnja 2024.

[1. ŽNL] Bratstvo u derbiju kola dočekuje neporaženi Osvit, Miklinovec ugošćuje sigečku Mladost

Pred nama je peto kolo najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja – Prve županijske nogometne lige.

Kolo se otvara dvjema utakmicama u subotu. U Koprivnici Miklinovcu dolazi stari znalac Mladost iz Sigeca. Riječ je o ogledu devete i 10. momčadi prvenstvene ljestvice koje dijeli samo bod. Domaćini u utakmicu ulaze s gorkim okusom poraza od prošle nedjelje kada su u Hlebinama izgubili od Lipe 4:2. Sigečka Mladost u utakmicu ulazi s nešto pozitivnijom atmosferom. Naime, Sigečani su prošlog vikenda izvukli bod na domaćem terenu protiv Kalinovca, trenutno četvrte momčadi lige.

Druga utakmica igra se u Hlebinama gdje Lipi u goste dolazi Graničar iz Đurđevca.
Picoki još ne znaju što je to puni plijen, u četiri odigrana susreta imaju upisana tek dva boda te se nalaze na pretposljednjem mjestu na tablici. Odigrali su remi u drugom kolu protiv Sloge u gostima i trećem kolu kada su remizirali s Osvitom na domaćem terenu. S druge pak strane domaćin Lipa ušla je u pobjednički niz. Nakon što su Naivci u prvom kolu remizirali s Osvitom, uslijedio je težak poraz u Drnju, da bi nakon toga uslijedile pobjede protiv Sigeca i Miklinovca. Lipa se trenutno nalazi na petom mjestu s istim brojem bodova kao i četvrti Kalinovac i treći Tomislav te u subotnji susret ulazi kao veliki favorit.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se u 11 sati igra tradicionalna jutarnja utakmica u Kunovcu gdje domaćinu Bratstvu u derbiju kola dolazi stari znalac Osvit. Iako je Bratstvo trenutno prva momčad na prvenstvenoj ljestvici i ima duplo više sakupljenih bodova od gostiju koji se sa šest bodova nalaze na šestoj poziciji, oni u utakmicu ulaze kao blagi favoriti; Osvit je čvrsta ekipa protiv koje je uvijek nezgodno igrati i nedjeljni domaćini morat će se dobro pomučiti ne bi li slomili otpor za sada neporaženog Osvita.

Preostale četiri utakmice igraju se u nedjelju u 16 sati. Tomislav iz Drnja odlazi na gostovanje u Močile. Drnjančani su trenutno na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici dok se domaćini nedjeljne utakmice nalaze na 12. mjestu s tek tri osvojena boda i to u trećem kolu kada su na domaćem terenu svladali Slogu 2:0.

Upravo Sloga, koja već dva kola ne zna ni za bod, odlazi na teško gostovanje u Peteranec kod Panonije. Panonija se trenutno nalazi na drugom mjestu te se pokazala kao iznimno zahtjevan protivnik ove godine. Peterančani su ove godine tek jednom posustali i to u drugom kolu kada su s 2:0 poraženi od Kalinovca, a pobijedili su Tomislav Radnik, Starigrad i Dravu tako da u utakmicu ulaze kao izraziti favoriti.

Posljednjeplasirani Tomislav Radnik na domaćem terenu pokušat će prve bodove osvojiti protiv Drave iz Novigrada Podravskog, dok Starigrad odlazi na iznimno neugodno gostovanje u Kalinovac.


Raspored petog kola Prve županijske nogometne lige: 

17.09.2022 16:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Mladost Sigetec
17.09.2022 16:00 Hlebine NK Lipa – NK Graničar (Đ)
18.09.2022 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Osvit
18.09.2022 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Tomislav
18.09.2022 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Sloga
18.09.2022 16:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Drava (NP)
18.09.2022 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Starigrad

zatvori