Petak, 29. ožujka 2024.

POVIJESNI USPJEH Tina Zamljačanec pozvana u hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju

Igračica Ženskog nogometnog kluba Koprivnica Tina Zamljačanec pozvana je u hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju do 15 godina.

– Time je postala prva reprezentativka u povijesti Ženskog nogometnog kluba Koprivnica! Nevjerojatan je to uspjeh – ravan trofejima – jer smo kao drugoligaški klub predvođeni predsjednicom Nikolinom Notersberg uspjeli izgraditi igračicu koja će nas i Hrvatsku predstavljati u nacionalnom dresu – ponosno poručuju iz ŽNK Koprivnica.

Dodaju da je Tina, članica kadetske ekipe, od samih nogometnih početaka pokazivala izvanserijski talent.

– U šest godina, koliko je dio naše obitelji, Zamljačanec je uspješno prolazila različite kategorije škole nogometa kluba. Kroz početne korake i kategoriju limačica vodili su ju Leona Šegrc te Ivica Lukač, danas trener seniorki, čovjek koji je u klubu od prvog dana. U pionirkama je stasala pod Matejom Videc, kapetanicom seniorki i trenericom koja će ju, nakon osvajanja odličja u navedenoj kategoriji, voditi i u kadetkinjama – objašnjavaju iz kluba i dodaju da ništa od toga ne bi bilo moguće bez predsjednice kluba Nikoline Notersberg.

Zamljačanec će tako sudjelovati na razvojnom turniru u organizaciji UEFA-e koji će se između 24. i 30. kolovoza održavati u Ludbregu i Koprivnici. Domaći teren može joj biti dodatan motiv jer će već prvu utakmicu – protiv vršnjakinja iz Moldavije 25. kolovoza – igrati u Koprivnici. Zatim će uslijediti utakmice protiv Norveške 27. i Slovačke 30. kolovoza, obje u Ludbregu.

Reprezentativke se okupljaju u srijedu, 24. kolovoza u Zagrebu kako bi se valjano pripremile te kvalitetno i ponosno predstavljale svoju zemlju na trening kampu u međunarodnim susretima pred njima.

– Koliko je zapravo poziv važan i teško ga je zaslužiti, ne samo nama u klubu već i svakoj drugoj ženskoj nogometnoj zajednici u zemlji, potvrđuje i potpis predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, koji stoji na dnu dokumenta s pozivom Tine u reprezentaciju. Tina, ti pak pred sobom imaš jednostavan zadatak – budi najbolja što jesi. Kako bi to lijepo rekla naša Mateja Videc: medalje se osvajaju na treninzima, na utakmicama samo dođeš po njih. Neka tako i bude. Sretno, Tina! – zaključuju iz ŽNK Koprivnica.

zatvori