Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Policija će tijekom idućeg tjedna pojačano nadzirati promet, pripazite na gas

Na podravsko-prigorskim prometnicama tijekom idućeg tjedna provodit će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je tijekom prvih šest mjeseci ove godine uslijed nepropisne i neprilagođene brzine zabilježena 101 prometna nesreća. U nesrećama su stradale 53 osobe pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, dok je 13 osoba teško ozlijeđeno, a 39 osoba lakše.

– Kako se najveći broj prometnih nesreća dogodio uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, odnosno svaka treća prometna nesreća dogodi se uslijed brzine, radi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu od osmog do 14. kolovoza na području ove policijske uprave, kao i području ostalih policijskih uprava na području Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja članica ROADPOL-a, provodit će se pojačani nadzor – objasnili su u policiji.

Dodali su i da će se pojačani nadzor vršiti u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Policijski službenici pritom će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

– U sklopu pojačanog nadzora 9. kolovoza od 12 do 18 sati u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom i Policijskom upravom međimurskom provest će se preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila – zaključili su.

zatvori