Utorak, 23. travnja 2024.

Ogorčena majka: Moje dijete nije dobilo infuziju jer je pozitivno na koronavirus; Bolnica pokrenula postupak kontrole

Ružno iskustvo majke 10-godišnjeg djeteta na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek osvanulo je danas na društvenim mrežama, a sadržaj cijele poruke stigao je i u našu redakciju.

– Moje dijete u izuzetno iscrpljujućem stanju nakon dva dana prestrašne mučnine do te mjere da kleči i zapomaže “Bože pomozi mi”, da je u dva dana popila par žlica vode i s visokom temperaturom, dobila je hitnu uputnicu za Odjel pedijatrije kako bi primila infuziju – napisala je ogorčena majka.

Nakon što su stigli na pedijatriju, za njih, kako kaže, počinje pakao.

– Zaprimila nas je doktorica D. M. Kad su napravili test i vidjeli da je dijete pozitivno na koronavirus, počelo je podmuklo vrijeđanje da kako smo mi uopće došli do četvrtog kata i da nam tu nije mjesto već negdje drugdje. To jadno dijete sjedi na krevetu i gleda me s iscrpljenim očima punim suza – piše majka.

Ističe kako je sve počelo kad je djetetu trebalo izvaditi krv i uzeti urin. Majka objašnjava kako je liječnica navodno vikala na sestru da se dijete ne može pomokriti u toaletu za uzorak urina niti da može djetetu vaditi krv u ambulanti na što joj sestra govori da je uputa liječnika da tko ima koronu da se krv vadi u ambulanti, a na što liječnica odgovara “Nećeš tu k…c me boli, j..e mi se, ne možeš tu”. Majka nastavlja da su djetetu vodu za tabletu donijeli u prljavoj čaši. Sestra je, govori majka, rekla da će vani u hodniku pričekati nalaze, a doktorica je rekla “Ne, ide van iz bolnice, vani će čekati nalaze krvi“. Majka tako tvrdi da su protjerani van iz bolnice, jer dijete ima koronu, a dok su čekali u autu nalaze dijete nije dobilo potrebnu infuziju zbog koje je i upućeno na odjel jer je pozitivno na koronu.

– Vlažila sam djetetu usne s vodom vani na klupici ispred bolnice i u autu, mackala s maramicom čelo dok je glavica od iscrpljenosti klonula. Nalaze smo dobili kao psi ispred stražnjeg ulaza bolnice nakon jedan sat i 20 minuta. Dijete je prošlo pakao, hidriram je kod kuće, ne može jesti, žlica po žlica vode. Infuzija bi pomogla, ali u parku na klupi i autu ju nije moglo primiti. To dijete sad govori “Zašto mi nisu htjeli pomoći, zašto su nas potjerali van iz bolnice, zašto su tako vikale, zašto su bili toliko zli prema meni, zašto nisu drugu djecu istjerali već samo mene” – zaključila je svoju poruku majka.

Odgovore smo potražili od ravnatelja Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dr. Mate Devčića. Iz Uprave bolnice stigao nam je odgovor da je pritužba proslijeđena pomoćniku za kvalitetu koprivničke bolnice.

– Na Vaš ćemo zahtjev odgovoriti kada se provede postupak kontrole navoda iz ove pritužbe te prikupe potrebna očitovanja. O svim navodima navedenog događaja izvijestit ćemo vas nakon prikupljenih podataka – istaknuli su.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

zatvori