Petak, 19. travnja 2024.

Još malo ostalo je do početka županijskog nogometnog ludila

Ljubitelji i ljubiteljice županijskog nogometa još samo ovog vikenda mogu mirno biti na moru, kositi travu u goricama ili raditi neke druge poslove u miru, jer već od drugog vikenda počinje ludilo na županijskim nogometnim travnjacima.

Sve četiri županijske nogometne lige tako počinju 20. i 21. kolovoza, dok veteranske inačice prvenstva počinju 1. rujna. U najelitnijem natjecanju županijskog nogometa, Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, ove će godine igrati Tomislav iz Drnja, Lipa, Miklinovec, Graničar iz Đurđevca, Močile, Bratstvo, Panonija, Tomislav Radnik, Kalinovac, Starigrad, Drava iz Novigrada Podravskog, Sloga, Osvit i Mladost iz Sigeca.

U odnosu na prošlu godinu pridošlice su đurđevački Graničar koji je ispao iz višeg ranga natjecanja te Starigrad koji je gotovo cijelu godinu lovio bregovsku Mladost u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi da bi ju na kraju ulovio i prestigao te osigurao svoje mjesto u elitnom rangu županijskog natjecanja. Iz lige je ispala Viktorija koja je u 26 utakmica prošle sezone sakupila tek 14 bodova. Osim Viktorije, iz lige je otišla i Mladost iz Molvi koja se preselila u Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Što se tiče Druge županijske nogometne lige, u njoj će ove godine igrati Podravec, Čvrstec, Omladinac, Viktorija, Rudar iz Glogovca, Gošk, Prugovac, Gornja Rijeka, Fugaplast, Mičetinac, Sokol, Mladost iz Koprivničkih Bregi, Prekodravac i Hrvatski Bojovnik. Iz lige je ispao Fugaplast, dok je na njegovo mjesto došao pobjednik Treće županijske nogometne lige – Graničar iz Novog Virja, ali i Viktorija koja je ispala iz prve.

zatvori