Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FROOOM! filmska škola i ovog ljeta uskoro u Koprivnici, a mi znamo tko je osvojio besplatnu radionicu!

FROOOM! filmska škola i ovo ljeto poziva Koprivničance, djecu i mlade, da se okušaju u filmskoj umjetnosti, snime vlastiti film i odlično se zabave.

Pridružite nam se u petodnevnom programu od 22.-26.8. FROOOM! filmske škole kroz jednu od dvije razine.

Početna radionica namijenjena je onima koji se prvi put susreću s filmom, žele isprobati više kratkih formi, od stop-motion animacije, preko eksperimentalnog filma do TV formata, a usput i kroz igru steći dobru osnovu za buduća filmska istraživanja. Voditeljice početne radionice su redateljica Marija Georgiev i glumac Boris Bakal.

U naprednoj radionici ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo svoj prvi film, a možda i dva. Kroz primjere, koje analiziramo dublje, ulazimo u razlikovanje filmskih vrsta i žanrova. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima polaznici razvijaju scenarije koje će pretočiti u igrane ili dokumentarne filmove. Voditelji radionice su redateljica i snimateljica Bojana Burnać te producent Hrvoje Matasović.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9 h koja traje do 15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h. Djeca nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za radionicu je od 8 do 16 godina. Cijena s popustom za rane prijave je 380 kuna, što uključuje topli obrok po izboru svaki dan.

Više informacija na: frooom.eu/o-frooomu/

Prijave na: frooom.eu/shop/

FROOOM! škola ima podršku i sufinanciranje Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog audiovizalnog centra, Vladine agencije za elektroničke medije i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 20-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Bacače sjenki podržava Zaklada Kultura Nova.


Jednom najsretnijem čitatelju ili čitateljici poklanjamo jednu radioncu gratis.

Dobitnica jedne besplatne radionice je Silvana Smiljanic. Sve daljnje upute poslali smo vam u Facebook inbox.

zatvori