Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Svečana sjednica u Molvama okupila brojne uzvanike, načelnik Ivančan: Želimo stvoriti jednake uvjete za sve naše mještane

U prostorijama Doma kulture u Molvama danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve.

Svečana sjednica je održana povodom Dana Općine Molve i blagdana Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. Uz Zdravka Ivančana, načelnika Općine Molve, Zdravka Tubu, predsjednika Općinskog vijeća te vijećnika Općine Molve sjednici su prisustvovali i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, Ratimir Ljubić, zamjenik župana, Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola, Mirko Perok, načelnik Općine Virje te brojni drugi predstavnici općina i uzvanici.

Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve, istaknuo je kako je počašćen brojnim uzvanicima koji su došli upriličiti ovu svečanost.

Snimio Valentino Štefanek.

– Od samog početka mandata mi smo tu i mi smo spremni. Radimo i tu smo da stvorimo, koliko je god to moguće, jednake uvjete za život svim žiteljima naše općine. U proteklih godinu dana velike su investicije započete, a možemo reći da su i brojne investicije u koje su neki i sumnjali, završene ili su u završnim fazama – istaknuo je načelnik.

Ivančan je dodao kako je jedan od najvažnijih projekata gradnja Pastoralnog doma u Molvama.

– Riječ je o velikoj investiciji u koju se uključio i naš samostan koji je i nositelj projekta. To je investicija koja znači razvoj vjerskog turizma te mir i utočište za sve hodočasnike koji dolaze u Molve – kazao je Ivančan te kazao kako je projekt u završnoj fazi.

Snimio Valentino Štefanek.

Načelnik je naglasio i da je kroz mjesec dana u planu prijava projekta interpretacijskog centra zajedno s ugostiteljstvom tako da svi hodočasnici koji dođu u Molve mogu odsjesti i osvježiti se.

– Riječ je o investiciji vrijednoj 10 milijuna kuna, a koja se financira u 100-postotnom iznosu. Drugi veliki projekt u Pastoralnom centru je izgradnja hostela – rekao je načelnik te se zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji koja im je velika podrška u projektu.

Jedan od značajnijih projekata za općinu, naglasio je načelnik, jest i dom za starije, a riječ je o investiciji vrijednoj 10,4 milijuna kuna.

– Prije dva mjeseca postavljen je kamen temeljac i vjerujem da će radovi ići po planu i da će biti u funkciji već u lipnju 2023. godine – kazao je te se zahvalio svima koji sudjeluju u projektu.

Snimio Valentino Štefanek.

Od ostalih projekata, Ivančan se dotaknuo postavljanja LED žarulja koje će znatno uštedjeti potrošnju električne energije, a vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna.
Načelnik se dotaknuo i projekta Aglomeracije Molve koje općina provodi već nekoliko godina, a njen završetak planira se do 2024. godine.

– Moram naglasiti kako imamo jako dobru suradnju s našim udrugama. Izdvojio bih tu naše vatrogasce koji su uvijek tu kad se nešto dogodi. Prije dođu nego profesionalci i mi smo uvijek mislili na njih. Ove godine nabavili smo im novo kombi vozilo i nabavili smo navalno vozilo DVD-u Molve koje bi krajem ove ili početkom sljedeće godine trebalo biti isporučeno. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,6 milijuna kuna – kazao je Ivančan te čestitao svim sumještanima njihov dan.

Načelnik je pobrojao i brojne druge projekte među kojima je obnova društvenog doma u Gornjoj Šumi vrijedna 1,2 milijuna kuna, nogostupi, nova dječja igrališta i drugo.

Svim prisutnima u ime načelnika obratio se Stjepan Milinković čestitavši Molvarcima njihov dan. Uz Milinkovića prisutnima se obratio i župan Koren koji se također pridružio čestitkama.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ugodno je i lijepo doći u ovu sredinu. Čovjek ima osjećaj kada dođe ovdje da je došao u jednu puno veću sredinu nego što su to Molve po svojem prostoru i broju stanovnika. Doista je ovdje jedna razina koju možemo zahvaliti svim predispozicijama koje postoje od nekad, ali i ljudima koji marno skrbe, brinu i rade za ovu općinu – kazao je župan.

Dodao je kako je nabrojano iznimno puno projekata, no kako mu je najupečatljiviji ostao vjerski sadržaj.

– S obzirom na to da su Molve naše važno Marijansko svetište nekako imam osjećaj da smo došli u jedan mali Podravski Lourdes i neka to bude naša misija i neka se na toj misiji zasniva naša vizija. Županija će toj viziji dati maksimalnu podršku i doprinos – kazao je župan Darko Koren te istaknuo da je počašćen svim zahvalama načelnika te je usto čestitao Ivančanu na svemu što je napravljeno u općini i čestitao svim mještanima njihov dan.

Dodajmo da su na svečanoj sjednici dodijeljena i javna priznanja koja su dobili Marijan Dolenec, Mirjana Tuba, Mato Gregurić i Josip Mehkek. Željko Vincek dobio je Zlatnu plaketu, kao i Jakob Vincek, Ankica Gazdek, Mijo Feletar, Bernarda Ivančan i Velebit Rukavina. Počasnim građaninom Općinom Molve posthumno je proglašen biskup Đuro Kokša.

Okupljanje uoči svečane sjednice povodom Dana Općine Molve

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

zatvori