Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Položeni vijenci povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Svečano polaganje vijenca povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održano je danas u jutarnjim satima kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici.

Vijence su položili koprivničko-križevački župan Darko Koren sa svojim suradnicima, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa svojim suradnicima te predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Jakšić kazao je da polaganje vijencaca povod na sjećanje dana kada se Hrvatska vratila na put teritorijalne cjelovitosti i kada je stvorena jaka pobjednička Hrvatska vojska koja se mogla obračunati u poštenoj ratnoj borbi s agresorom koji je okupirao dobar dio Hrvatske.

Snimio Valentino Štefanek.

– Tim ljudima doista dugujemo jednu veliku zahvalnost i ponosni smo na njih. Zajedništvo je tada krasilo te ljude. Upravo zajedništvo nam je danas potrebnije nego ikad nakon ludih pandemijskih godina, a ušli smo i u novi ekonomski ciklus problema inflacija. Trebat će nam nacionalni konsenzus i zajedništvo, a u tome su nam najbolji primjer svi ti dečki i cure koje su iznijeli veliku pobjedu – kazao je.

Župan Koren na svečanosti je zahvalio svim okupljenima.

Snimio Valentino Štefanek.

– Bitno je obilježavati ovakve momente, odaslati poruke i odastrati riječi zahvale svima onima koji su zaslužni za sve što danas imamo. Upravo ovaj praznik najbolje utjelovljuje sve naše misli i na najbolji način simbolizira sve ono što želimo poručiti – naglasio je župan.

Nakon polaganja vijenaca održana je misa zadušnica u kapeli Svetog Florijana u Koprivnici.

 

Svečano polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Objavljuje Drava.info u Utorak, 2. kolovoza 2022. 

zatvori