Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Članice i članovi Planinarskog društva Borik osvojili najviše vrhove Balkana

Planinari iz Planinarskog društva Borik iz Đurđevca vratili su se s pohoda na najviše vrhove Balkana Musalu i Olimp.

Svoje su dojmove ispričali u studiju Podravskog radija i pritom opisali kako je izgledalo njihovo putovanje.

– Ustali smo se u sedam sati, krenuli negdje oko osam. Imali smo sat i pol vremena vožnje do turističkog naselja Borovec, inače skijalište po zimi, dok ljeti služi za rekreaciju. Tamo smo ostavili kombi i potom otišli do gondole koja nas je digla do stajališta Jastrebac na Musali odakle je krenulo pješačenje. Hodali smo dva i pol sata do samog vrha. Musala je visine 2.925 metara i ona je najviši vrh Balkana. U 22 sata gase se svjetla te smo se već tada počeli spremati za ono glavno što nas je čekalo – uspon na Olimp. Krenuli smo ujutro u sedam, a uspon je trajao tri i pol sata. Najprije smo krenuli prema vrhu Skala do kojeg je relativno jednostavno doći, a onda smo nastavili dalje. Uspon je u početku šumovit, a na oko 2.300 metara nadmorske visine nestaje raslinja. Vidiš vrh i misliš si da će biti lagano, ali konstantno se penješ i čini se da nema kraja – opisala je dugogodišnja članica društva i vodičica Milica Fuček.

>> FOTO Sanja Ivančan i Milica Fuček najavile planinarski pohod: Planinari entuzijasti iz Borika spremaju se na osvajanje Olimpa i Musale

– Ovo mi je bio prvi takav izlet s vodičicom Milicom i nadam se da će ih uskoro biti još. Već smo na putu doma imali sto drugih planova, dogovora i destinacija na umu. To je valjda normalno za planinare – dodala je predsjednica društva Sanja Ivančan.

>> FOTO Članovi Planinarskog društva Borik počeli s velikim pothvatom – osvajanjem Olimpa i Musale

Dodajmo da je u ovom velikom pothvatu sudjelovalo osam članica i članova Planinarskog društva Borik, a planinarski pohod medijski su pokrivali Podravski radio i portal Drava.info.

Tekst pripremili Matej Baltić i Sonja Barčanec.

zatvori