Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Pripreme za Renesansni festival u punom su jeku, bedemi će ubrzo poprimiti srednjovjekovnu vizuru

Sitno brojimo do ovogodišnjeg izdanja Renesansnog festivala.

Podsjetimo, festival se na koprivničke gradske bedeme od 18. do 21. kolovoza vraća nakon dvije godine pauze, a glavna tema manifestacije bit će Putujući trgovci.

>> FOTO: VRAĆA SE RENESANSNI FESTIVAL Renato Labazan: Glavna tema manifestacije bit će Putujući trgovci

Kako su poručili iz Turističke zajednice grada Koprivnice, 50-ak radnika, mahom koprivničkih obrtnika, podiže nastambe i nadstrešnice za sudionike, postavlja se najveći drveni labirint u ovom dijelu Europe, podižu palisade u dužini od gotovo jednog kilometra, montiraju srednjovjekovne kućice, gradi srednjovjekovna pivovara, popravljaju se stepenice. Dovršava se i novi most, poznat kao Most gubavaca, restauriraju se ogromne drvene bačve, montira 100-tinjak štandova na kojima će trgovci, obrtnici i majstori prodavati različite proizvode tipične za srednji vijek.

– Kako bi bedemi zasjali u punom renesansnom sjaju s radovima smo započeli još prije dva mjeseca. Potrebno je obaviti brojne, nazovimo ih tako tehničke poslove, bitne za održavanje ovako velike manifestacije koje posjetitelji na prvi pogled i ne vide. Do sada smo utrošili više od 270 kubika drva, angažirali smo nekoliko šlepera kako bi sve to prevezli, a još moramo dopremiti velike rekvizite i raznu opremu – istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Koprivnice i tvorac Renesansnog festivala Renato Labazan.

Gradske bedeme obišli smo danas i prema svemu sudeći očekuju nas brojni sadržaji. Na što smo sve naišli, pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

zatvori