Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravkašice u sklopu druge pripremne utakmice gostovale u Mađarskoj

Rukometašice Podravka Vegete jučer su u gostima kod Dunajvaroša odigrale drugu po redu pripremnu utakmicu.

Iz kluba su poručili da je utakmica bila odlična priprema za početak natjecateljske sezone i da su obje ekipe pokazale karakter na terenu od prve do posljednje minute.

– Trener Željko Babić ponovno je imao priliku izrotirati sve igračice koje su mu na raspolaganju. Iako su Podravkašice utakmicu otvorile vodstvom te je do 10. minute rezultat bio izjednačen, nametnula se mađarska ekipa u nastavku, a pripomogle su im i tehničke pogreške koje su iskusno iskoristile, akumulirale prednost i na isteku 30. minute, semafor je označio prednost domaćoj ekipi od četiri pogotka i rezultat 16:12 – istaknuli su u klubu.

Dodaju kako su drugo poluvrijeme odabranice Željka Babića ubacile u višu brzinu.

– U prvih deset minuta mađarska je ekipa još držala ritam iz prvog dijela, ali nakon toga koriste i Podravkašice svoje prilike i polako smanjuju rezultatski zaostatak. Minutu do kraja propustili smo priliku za izjednačenje te je u posljednjim sekundama domaća ekipa poentirala za konačan rezultat 27:25 – istaknuli su.

U redovima Podravke raspoložena je bila Guskić koja je zabila šest pogodaka, Barišić i Stelmakh po četiri, a Šenvald i Turk po tri pogotka. Zadravec, Vuković, Kalaus, Pandža i Vuljak su zabile po jedan pogodak dok je vratarka Antonia Tucaković upisala 11 obrana.

Dodajmo da je danas u 11 sati počela još jedna utakmica s domaćinom nakon čega slijedi povratak u Koprivnicu. S istom ekipom Podravkašice će igrati i sljedeći tjedan na domaćem terenu kada su na rasporedu još dvije pripremne utakmice.

zatvori