Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Podravkašice odigrale novu prijateljsku utakmicu, Babić: U svim segmentima smo dobri, ali maksimalno 14 minuta

Rukometašice Podravka Vegete jučer su u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo odigrale prijateljsku utakmicu protiv Dunaujvaroša i upisale pobjedu od 35:28.

Kako govore u klubu, bio je ovo treći međusobni susret ove dvije ekipe, a Podravka je dosad u plusu s upisane dvije od tri pobjede. Četvrta utakmica s ovom ekipom igra se već danas u 11 sati.

– Cijeli susret rukometašice Podravke su rezultatski kontrolirale, uz prilično dobru pokretljivost u obrani, visoku razinu discipline u igri i efikasnost u napadu. U redovima Podravke najefikasnija je bila Ema Guskić sa šest pogodaka, a slijede ju Šimara s pet te Stelmakh i Vuljak s po četiri pogotka. Vrijedi istaknuti i veliki doprinos vratarke Antonie Tucaković koja je upisala 15 obrana, od toga su četiri bile sedmerci – ističu u klubu.

Nakon utakmice je kratku izjavu za klupske stranice dao trener Željko Babić.

– Najprije čestitam curama, iako je utakmica prijateljskog karaktera, u sportu je na kraju uvijek važno pobijediti. One su to zajedno i napravile. Naravno da ima još prostora za napredak i svakom utakmicom sve bolje se vidi što još trebamo vježbati – rekao je.

Nije htio isticati kojim je segmentom igre nakon utakmice bio najzadovoljniji, no pojasnio je koji su koraci potrebni za napredak i što još nedostaje.

– Mislim da smo u svim segmentima dobri 10, 12 ili maksimalno 14 minuta što nije razina koju želimo dostići. Dobro je da imamo prostora za napredak i ja duboko vjerujem da ćemo poslije svake utakmice biti bolji. Potreban nam je kontinuitet da se određeni sustavi nauče i da budu prepoznati, da se anticipira gdje su mogućnosti, gdje je protok lopte, gdje je završni pas. U svakom slučaju ima prostora za vježbanje i nastavit ćemo i dalje u tom ritmu – zaključio je Babić.


PODRAVKA VEGETA 35(18)

DKKA 28(14)

ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Gledatelji: – Sutkinje: Vedrana Kolarek i Ivana Blažek.

Podravka Vegeta: Tucaković 15(4), Galinec, Crnjak; Zadravec 2, Vuković 2, Stelmakh 4, Popović, Guskić 6, Kalaus L. 2, Buljan, Šenvald 2, Kalaus D. 2, Mrđen 2, Vuljak 4, Barišić 3, Šimara 5, Pandža 1. Trener: Željko Babić

DKKA:Bartulović; Fodor 1, Szalai 2, Horvath 4, Farkash 6, Matucza 3,Poczetnyk 2, Kazai 3, Krupjak 3, Borgyos 1, Lakatos 1, Weisheitel 1, Arany 1, Kukcska, Ogutoye, Nick. Trener: Rapatyi Tamas.

Isključenja: Podravka Vegeta 6min(Šenvald, Kalaus, Barišić)/ 4min(Farkash, Szalai)

Sedmerci: Podravka Vegeta 4/5/DKKA 4/8

zatvori