Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Podravkašice odigrale još jednu prijateljsku utakmicu, Babić: Ovo nam je dobra motivacija za rad

Rukometašice Podravke Vegete odigrale su još jednu prijateljsku utakmicu protiv mađarskog Dunaujvaroša.

U prvih 30 minuta uz puno discipline u obrani i prilično dobru efikasnost u napadu Podravkašice su kontinuirano bile u plusu – tri, četiri pa i pet pogodaka. Do kraja poluvremena rezultat je bio 16:12 za RK Podravka Vegetu. Ritam su držale i u nastavku utakmice, ali mađarska ekipa je ubrzo uhvatila priključak i došla do prvog izjednačenja 19:19.

– Do 51. minute lomio se rezultat, ali nakon toga gostujuća ekipa spretnom serijom od 4-0 preokreće rezultat u svoju korist 23:26. Do kraja su se Podravkašice ponovno približile i otvorile put do novog preokreta, no pobjedu ipak odnose gošće rezultatom 26:27. U Podravkinim redovima najefikasnija je bila Guskić koja je postigla sedam pogodaka, Zadravec je zabila šest, dok su Mrđen i Barišić zabile svaka po četiri pogotka – piše na klupskim stranicama.

Trener Željko Babić dao je svoje viđenje utakmice, ali i cjelokupnog iskustva koje je proizašlo iz dosadašnjih međusobnih ogleda koprivničke i mađarske ekipe.

>> FOTO Podravkašice odigrale novu prijateljsku utakmicu, Babić: U svim segmentima smo dobri, ali maksimalno 14 minuta

– Sigurno da smo imali odlična tri poluvremena, a četvrto poluvrijeme nas je stigao fizički umor ili druga komponenta, mentalni. Zadovoljili smo se što smo odigrali perfektno prvo poluvrijeme i defenzivno i ofenzivno i naravno protivnice koje su izvrstan tim su iskoristile to što smo mi malo stali. U određenom trenutku smo imali velike rupe u napadačkoj igri gdje po pet minuta nismo dali gol. U svakom slučaju odlične utakmice za naš mladi tim i izvrsno iskustvo, ali i dobra motivacija za rad. Manje više smo ponovili, jednu smo utakmicu, dobili, jednu izgubili baš kao i u Mađarskoj i vjerujem da je ovo iskustvo bilo važno za naš tim – rekao je trener Željko Babić.

Kako poručuju iz RK Podravka Vegete, za trenere obje ekipe ovo je bila jako dobra i kvalitetna suradnja koja im omogućava da naprave finalno uštimavanje za početak sezone, a moguće je da će se i u narednom razdoblju susresti na još ponekoj prijateljskoj utakmici.

Trener Babić s curama već sljedeći tjedan ide put Mosonmagyarovarija gdje će sudjelovati na turniru. Tjedan poslije Podravka Vegeta je domaćin 16. po redu Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo koji je na rasporedu 26. i 27. kolovoza, a u Koprivnicu tada stižu Lokomotiva Zagreb, Budućnost i Krim Mercator.

zatvori