Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Podravkašice druge na Bepovom memorijalu, mlada Tina Barišić proglašena najboljom igračicom turnira

Iza nas je još jedno izdanje Memorijalnog tunira Josip Samaržija-Bepo koji se u čast velikom treneru i stručnjaku u Koprivnici održao po 16. put.

Svake godine turnir ugošćuje vrhunske europske ekipe, a ove godine u naš su grad stigle hrvatske prvakinje iz zagrebačke Lokomotive koje ove sezone igraju Ligu prvakinja, zatm igračice crnogorske Budućnosti i ljubljanskog Krima. Sve su to ekipe koje u svojim sastavima broje po nekoliko vrhunskih reprezentatitvki i igračica s bogatim iskustvom igranja velikih europskih utakmica.

>> FOTO Odlična Podravka osigurala finale Bepova memorijala, večeras na rasporedu završnica turnira

U utakmici za treće mjesto jučer je protiv Lokomotive slavio Krim. Utakmica je to u kojoj je svoj ritam od početka nametnula slovenska ekipa pod vodstvom trenera i izbornika Dragana Adžića. Završila je rezultatom 33:21, a najefikasnija igračica u redovima Krima bila je bila Nataša Ljepoja, dok je u Lokomotivi najviše pogodaka, ukupno devet zabila Klara Birtić.

U finalnoj utakmici dana Budućnost je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv Podravka Vegete. Prvih 20 minuta Podravka se držala dosta dobro uz minimalni zaostatak od pogodak ili dva, no do kraja poluvremena Budućnost se odljepila i na poluvrijeme otišla uz rezultat 15:9.

Dodajmo da Podravka jučer nije bila potpuna. Zbog ozljede patele manju pauzu morala je napraviti Šimara, dok su se Guskić i Turk povrijedile u utakmici koja je odigrana u petak, stoga je i skraćena rotacija bila otegotna okolnost u kojoj domaća ekipa nije mogla parirati Crnogorkama. Na kraju je uvjerljivo sa plus šest baš kao i na poluvremenu slavila Budućnost uz konačan rezultat 28:22.

U redovima Podravke Vegete najefikasnija je bila Tina Barišić sa sedam pogodaka, a ona je na kraju ponijela i titutlu najbolje igračice turnira. Najboljom vratarkom proglašena je Armelle Attingre iz Budućnosti, a najbolja strijelkinja bila je Milena Raičević iz Budućnosti. Nagrade su ekipama i pojedinkama uručili sinovi Josipa Samaržije, Albin i Leo.

Barišić je iskazala veliko zadovoljstvo sudjelovanjem na ovako jakom turniru na domaćem terenu.

– Možemo biti zadovoljne našim turnirom koji je bio izuzetno jak s tri ekipe koje igraju Ligu prvakinja i mi. Imamo jednu pobjedu i jednu izgubljenu utakmicu. U petak smo odigrale jako dobro, pobijedile našeg rivala Lokomotivu, ostavile ih na 16 golova tako da smo se jučer umorile i mentalno potrošile, a nažalost i ostale bez dvije igračice. U finalu smo bile i malo umorne i manja je bila mogućnost rotacije. Želim čestitati Budućnosti na osvojenom turniru. Mi smo dale sve od sebe kao i u petak, ali nažalost nije išlo bolje. Želim čestitati svojim suigračicama na svojoj nagradi jer bez njih ja je ne bi osvojila – istaknula je Tina Barišić.

Trener Željko Babić rekao je nekoliko riječi o turniru i prenio svoje dojmove za klupske stranice nakon utakmice.

– Odličan turnir, jako sam zadovoljan s onim što sam vidio kao trener. Sretan sam što smo pokazali karakter. Sve su igračice igrale i imale su odličan odnos i disciplinu u igri. Na kraju smo zbog kratke rotacije i promašenih šuteva izgubili od odlične momčadi Budućnosti koja igra Ligu prvakinja već dugi niz godina. Tina je jedna od naših kapetanica, imala je jaku inicijativu i želju i ispunila je sve svoje potencijale. Odigrala je kvalitetno i pokazala je da je ona ta koja će sigurno imati dobru budućnost u rukometu – zaključio je trener Babić.

zatvori